Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Kedden döntenek Lengyel mentelmi jogának felfüggesztéséről

Kedden dönt Lengyel Zoltán korábbi fideszes politikus mentelmi jogának felfüggesztéséről a parlament szakbizottsága. A legfőbb ügyész kezdeményezte ezt, ami azt jelentheti, hogy büntetőeljárást indítanak a képviselő ellen, amiért nyáron dulakodott őt igazoltató rendőrökkel.
Az Országgyűlés Mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottsága zárt ülésen tárgyal Lengyel Zoltán ügyéről, majd javaslatukat megküldik az országgyűlésnek, amely várhatóaan jövő hétfőn - 15-én - dönthet - mondta el Karsai József, a bizottság titkára. Lengyel Zoltánt július elején Budapesten az Alagútnál igazoltatták a rendőrök.

A képviselő szerint megverték az egyenruhások, de a rendőrök azt mondják, hogy ez fordítva történt: a képviselő ütötte meg egyiküket. Az ügyben a politikus és a rendőrök feljelentése alapján is indult egy-egy nyomozás.

A rendőrök feljelentése alapján vizsgálódó Központi Nyomozó Ügyészség vezetője korábban azt mondta, hogy Lengyel Zoltán ellen hivatalos személy elleni erőszak, könnyű testi sértés és három rendbeli becsületsértés megalapozott gyanúja fogalmazódott meg a nyomozásban. Emiatt indítványozta a legfőbb ügyész, hogy függesszék fel a politikus mentelmi jogát, csak ennek megtörténte után lehet meggyanúsítani őt.

Lengyel Zoltán a történtek után - a párt érdekeire hivatkozva - kilépett a parlament Fidesz-frakciójából, szeptember 10-e óta független országgyűlési képviselő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemes segítők, jótékony célok

Félmillió forintos UniCredit-adomány segíti a kórházi ápolásra szoruló kis betegek gyógyulását. A… Tovább olvasom