Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Keddtől a Legfelsőbb Bíróság tárgyalja a Postabank-ügyet

Keddtől a Legfelsőbb Bíróság harmadfokon tárgyalja a Postabank-ügyet. Princz Gábort, a Postabank elnök-vezérigazgatóját és a bank további hat egykori vezetőjét a Fővárosi Bíróság még 2006 nyarán felmentette a hűtlen kezelés vádja alól, de a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon 2008. januárjában a kiszabható legmagasabb pénzbüntetést rótta ki Princz Gáborra és három helyettesére.
Miután a két döntés egymással ellentétes, az ügyben a végső szóta Legfelsőbb Bíróság most mondja majd ki.

Princz Gábortés hat társát azért fogták perbe, mert az ügyészség szerint a Postabank vezetőinek elhibázott üzletpolitikája súlyos veszteségekhez és a pénzintézet vagyonának feléléséhez vezetett. A vád szerint a postabanki vezetők nem voltak tekintettel a Bankfelügyelet figyelmeztetéseire és tovább folytatták a magas kamatok melletti betétgyűjtést, ráadásul a pénzt rosszul jövedelmező üzletekbe fektették be.

A 2006-ban született első fokú ítélet bűncselekmény hiányában felmentette a bank 7 egykori vezetőjét, ez az ítélet az ötöd-, a hatod- és a hetedrendű vádlott esetében jogerős lett. A Fővárosi Ítélőtábla viszont a többiek esetében megváltoztatta az első fokú ítéletet, Princz Gábor 3,6 millió, három helyettese pedig fejenként 1,5 millió forint pénzbüntetést kapott. Miután az Ítélőtábla döntése ellentétes a Fővárosi Bíróság döntésével, harmadfokon a Legfelsőbb Bíróság előtt folytatódik keddtől a per, amelyre a Legfelsőbb Bíróság 4 napot szán. Az ítélet február 11-én várható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csepeli kettős gyilkosság - nincs bizonyíték Deme ellen?

Ügyvédje szerint nincs bizonyíték Deme Gábor, a január eleji csepeli kettős gyilkosság egyik… Tovább olvasom