Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Kedvező szerződést kötöttek

Mától – néhány nap után – ismét a médiaközpontból sugározzák a regionális körzeti stúdió adásait. Az újabb tévés fordulatról tegnapi számunkban már tájékoztattuk olvasóinkat.
A Pannon-Sopron Kft. és az MTV szerdán kötött új szerződést arról, hogy továbbra is a kft. gyártásában készülnek a regionális stúdió mqsorai. Csernus János, a médiaközpont igazgatója szerint a korábbinál kedvezőbb megállapodás született.
– Kedvezőbb, mert a gyártásban nagyobb szabadságot kapott cégünk, s már újabb mqsorok készítéséről is tárgyalunk – mondta az igazgató. – Jelenleg napi két híradót és a heti magazinmqsort adjuk az MTV-nek, a jövőben azonban – éppúgy, mint például Szegeden vagy Pécsen – lehetőségünk lesz bővíteni a mqsorstruktúrát, mert a vidéki mqhelyekben olcsóbban lehet mqsort készíteni, mint Budapesten. Ezt ismerte fel az MTV vezetése. A szerződés záradéka szerint arról nem beszélhetek, hogy milyen konstrukcióban és mennyit fizet a mqsorokért a televízió és az sem publikus, hogy milyen időtartamra szól a szerződés, de mindenkit megnyugtathatok, hosszú távra tervezünk. Igaz, az MTV üzleti években gondolkodik, de ez nem zárja ki a távlatos együttmqködést.
A médiaközpontban jelenleg harmincan dolgoznak. Az MTV-s stábbal külön szerződést köt a kft., ők főállású dolgozók lesznek. Hogy végül kik kerülnek a „kedvezményezettek” közé, azt a kft. vezetése dönti el.
Lezárult tehát a regionális stúdió történetének egy újabb fejezete, de ki tudja, mit hoz a holnap vagy a közeljövő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön szerint szemetes város Sopron?

Tovább olvasom