Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Kék mélység

A kék mélység egy újszerű mozifilm, amely több évi filmezés eredményeképp, egyedi képekkel szolgál a világ óceánjairól. Egyike a legkiválóbb és legátfogóbb projekteknek, amelybe valaha belefogtak a dokumentumfilm készítés területén. A kék mélység belemeríti nézőközönségét a tengerek szépségébe, és egy utazásra viszi a korallzátonyoktól az Antarktisz kopár partjaihoz.
rendező: Andy Byatt, Alastair Fothergill

forgatókönyvíró: David Attenborough
zeneszerző: George Fenton
operatőr: Michael DeGruy, Rick Rosenthal
narrátor: Michael Gambon, David Attenborough, Pierce Brosnan, Frank Glaubrecht, Jacques Perrin, Dalik Volonitz
producer: Sophokles Tasioulis, Alix Tidmarsh
vágó: Martin ElsburyA film sztorija

A világűr sötétjéből nézve bolygónkat a "föld" egy teljesen helytelen elnevezés. Területének hetven százalékát víz borítja, így bolygónk szikrázóan türkiz színben pompázik, ha a távolból figyeljük. Kifejezetten a víz és a hatalmas óceánok teszik a földet egyedivé. Az óceánok a földi élet bölcsői, ők határozzák meg éghajlatunkat és adnak helyet legkülönfélébb élőlények. Szerves részei életünknek és megóvásuk számunkra a legnagyobb kihívás. Annak ellenére, hogy a tengerek alkotják bolygónk területének kétharmadát, többet tudunk a hold felszínéről, mint a tengerek mélyéről. Most először nyílik lehetőség, hogy betekintést nyerjünk abba a világba, amit eddig csak kevesen láthattak, az óceánok és bennük valamint partjaiknál virágzó csodálatosan változatos élőlények világába. Az ismerttől az ismeretlenbe, a Kék mélység feltárja a tengereket és annak elbűvölő, csábító és kegyetlen világát. www.port.hu

Kritikák

Port.hu - Babarczy Veronika
"Az alkotók nem zúdítanak ránk mindenféle tudnivalót a látottakról, a természetfilmekből ismert módon, inkább külön a film számára komponált zenével kalauzolnak lenyűgöző tájakra - a film zenéjét George Fenton (Gandhi, Kiálts szabadságért) az ötször Oscar-díjra jelölt zeneszerző szerezte -, olyan látványvilágot tárva elénk, amely szüntelenül provokálja a kérdést, hogy vajon igaz-e mindaz, amit látunk. A film készítői mellőztek minden olyan trükköt, amely népszerű mozikban használatos, azt vallva, hogy maga az élet sokkal erősebb, mint a fikció. A hangzás, a képi minőség, a vágás, mind-mind tökéletes minőségben, azt szolgálja,
hogy soha nem látott élménnyé legyen a film. A természet olyan jelenségeinek lehetünk tanúi, amelyek az ember számára talán mindeddig rejtve maradtak"
A teljes cikk

mozinet.hu - Vízer Balázs

"Mindezt gyönyörű képeken, az ötszörös Oscar-jelölt George Fenton által komponált és a Berlini Filharmonikusok által előadott, hol sejtelmesen komoly, hol meglepően humoros zenére nézhetjük - a petéiket a parton lerakó, egymás-hegyén hátán nyüzsgő rákocskák képéhez játszott salsa például remek választás. Emellett talán nem is lett volna szükség a sokszor semmitmondó, helyenként közhelyszerű narrációra."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milyennek látja a kórházak sorsát?

Tovább olvasom