Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 21°C | 32°C Még több cikk.

Kelendőek a Palazzo Dorottya lakásai

Már a lakások több mint fele gazdára talált a főváros V. kerületében épülő Palazzo Dorottyában. (x)

Már a lakások több mint fele gazdára talált a főváros V. kerületében, a Váci utca és a Vörösmarty tér szomszédságában, a Dorottya utcában épülő Palazzo Dorottyában – derül ki a beruházás kizárólagos értékesítője, az A1-csoport közleményéből. Az A1 Individual vezető értékesítője, Gyarmati Éva szerint a vevők több mint 40 százaléka magyar, akik elsősorban tényleges használatra vásárolnak, de a külföldiek sem kizárólag befektetési céllal válogatnak az apartmanok között. A gyors értékesítést minden bizonnyal az is elősegítette, hogy a fejlesztés korai szakaszában vásárlók beleszólhatnak lakásuk belső kialakításába.

A tervek szerint 2007 negyedik negyedévére megvalósuló fejlesztés beruházója az olasz Fingen-csoporthoz tartozó RDM, amely elsősorban Olasz¬országban ismert, a társaság fő profilja az olasz városi bevásárlóutcák történelmi múltú épületeinek felújítása. (Legismertebb projektjei közé tartozik a történelmi Palazzo Tornabuoni Corsi műemlék épületének restaurálása és felújítása.) A cég 40-45 millió eurót (11-12 milliárd forint) fordít a Palazzo Dorottyára, amelyben 85, 40 és 190 négyzetméter közötti luxuslakást alakít ki. Az épület Apáczai Csere János-Szende Pál utcai földszintjén kávéház és étterem nyílik, míg a Dorottya és Szende Pál utcai részen neves divatmárkák üzletei, az első emeleten pedig exkluzív irodák kapnak helyet.

A Palazzo Dorottya klasszikus jegyei abból adódnak, hogy az átalakuló épület a XIX. században Pollack Mihály által tervezett néhai Wurm-ház, amelynek belső pavilonja Hauszmann Alajos keze munkáját dicséri. A modernitás elsősorban az igénybe vehető szolgáltatásokban rejlik, a Palazzo Dorottyában új otthonra lelők ugyanis 24 órás kamerás és helyszíni biztonsági és portaszolgálatot, őrzött mélygarázst, illetve sofőrszolgálatot is kapnak a pénzükért, sőt akkor sem kell kilépniük az utcára, ha színház- vagy koncertjegyet szeretnének vásárolni.

napi gazdaság

(x)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 03.28.

Tovább olvasom