Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Képviselőverés: vizsgálódik a rendőrség

A váci rendőrség vizsgálódik a csörögi képviselői inzultus ügyében; még mindig rosszul van az a csörögi fideszes képviselőnő, akit állítása szerint egy szóváltást követően a Pest megyei település felfüggesztett polgármester asszonya vágott tarkón a községházán.
A sértett hétfőn az MTI-nek elmondta: a polgármester nem nyilatkozik a verésről, melynek ügyében a váci rendőrkapitányság vizsgálódik.

A pénteki inzultusra azt követően került sor, hogy a csörögi képviselő-testület - keddi, rendkívüli ülésén - a 160 millió forint összköltségű óvodaépítés körüli visszásságokban valószínűsíthető szerepe miatt - fegyelmi eljárást kezdeményezett Hegedűsné Kripák Ildikó független polgármester ellen, s az eljárás lefolytatásának idejére felmentette őt a munkavégzés alól. Az ügy vizsgálatára Jakab Helga vezetésével fegyelmi bizottság alakult. A képviselő elmondása szerint pénteken délelőtt észrevette, hogy a polgármester a községháza épületében tartózkodik, ezért utánament, hogy figyelmeztesse: felfüggesztett vezetőként semmi keresnivalója ott. Hegedűsné állítólag egy előzőleg összeszedett iratköteggel a hóna alatt elindult lefelé a lépcsőn, amikor a mellette haladó Jakab Helgát megütötte.

A sértett az MTI-nek azt mondta: bal kézzel, tenyérrel, dühből vágta őt tarkón a polgármester, akivel évek óta rossz viszonyban vannak, egyebek mellett azért, mert mindketten indultak, illetve indulnak a község vezetői posztjáért. A korábbi konfliktusok okán a képviselő magnóval a zsebében ment be a polgármesteri hivatalba, hogy távozásra szólítsa fel a fegyelmi alá vont Hegedűsnét. A szóváltást felvette, de - mint mondta - a két gyermeke által is végignézett tettlegességre nem számított. A képviselő feljelentést tett és látleletet vetetett.

Jakab Helga hétfőn úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy az ütéstől még mindig rosszul van: szédül, fáj a feje, hányingerrel küzd és a látása sincs rendben. Hozzátette: a háziorvosa szerint kisebb agyrázkódást szenvedhetett, emiatt pénteken koponyaröntgenre kellett mennie a váci kórházba.

A képviselő úgy tudja: Csörög alpolgármestere - hivatalból - szintén feljelentést tett az ügyben, ám az MTI hétfőn délelőtt nem érte el az alpolgármestert. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, Kovács Viktória információi szerint eddig csupán Jakab Helga feljelentése érkezett meg, melynek alapján a váci rendőrkapitányság jelenleg azt vizsgálja, hogy történt-e egyáltalán bűncselekmény, s ha igen, milyen.

Hegedűsné Kripák Ildikó polgármester az MTI-hez pénteken eljuttatott e-mailben szabálytalannak és alaptalannak nevezte az ellene indított önkormányzati eljárást, s jogi elégtételt helyezett kilátásba. Később telefonon elhárította az állítólagos veréssel kapcsolatos kérdéseket, csak annyit jegyzett meg, hogy nem szeretne beszélni a községházán történtekről. Hozzátette: Jakab Helgával rokoni kapcsolatban állnak, ugyanis férje unokatestvéréről van szó.

Olvasóink írták

  • 2. achilleus 2010. augusztus 10. 12:35
    „1. hozzászólás történész 2010.08.09. 16:49
    Bizonyára elkerülte figyelmedet a cikk néhány apró, de a történtek tárgyilagos, elfogódottságtól megítélésétől nem függetleníthető, nem jelentéktelen részlete.”
  • 1. történész 2010. augusztus 09. 16:49
    „Nem a szegediről van szó ?? Szerintem ezt is ellehet ugyan úgy intézni,hogy nem is volt nyakleves...legalább én azt is elhinném.
    Valójában a normális ember ismeri a Fideszt tudja milyen dolgokra képes a hatalomért, így ezen sem csodálkozom”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teherautó gázolt halálra egy kamionsofőrt

Teherautó gázolta halálra hétfőn azt az a 51 éves férfit, aki feltehetően műszaki hiba miatt… Tovább olvasom