Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Keresi a rendőrség az afgán erőszakolót: egymillió forint a nyomravezetői díj

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szexuális kényszerítés mellett további kétrendbeli szeméremsértés gyanúja miatt keresi Sarhadi Bilal Ahmadot, akiről fényképfelvétel áll a nyomozóhatóság rendelkezésére.
Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az afgán férfi 2018. szeptember 9-én a hajnali órákban Budapesten, egy belvárosi gyorsétterem mosdójában szexuális aktusra kényszerített egy nőt. A sértett feljelentésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság szexuális kényszerítés bűntett gyanúja miatt indított nyomozást.

A rendőrök az ügyben végzett nyomozati cselekmények során további két bűncselekmény elkövetésével hozták összefüggésbe Sarhadi Bilal Ahmadot, aki 2018. június 1-jén 22 óra 30 perc körül Budapest VII., Dohány utcában, illetve 2018. június 20-án  hajnalban Budapest VII., Király utca és a Lövölde tér közötti területen szeméremsértő módon viselkedett.
 
fotó: police.hu
fotó: police.hu


Sarhadi Bilal Ahmad ellen a nyomozóhatóság nemzeti elfogatóparancsot adott ki, valamint kezdeményezte az európai elfogatóparancs kiadását is, amelyet a Budai Központi Kerületi Bíróság ügyeletes bírója soron kívül elrendelt.

Az elkövetőről fényképfelvétel áll a hatóság rendelkezésére.

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva Budapest rendőrfőkapitánya bruttó 1.000.000 forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető felkutatható, tartózkodási helye megállapíthatóvá válik és elfogását a rendőrség foganatosítani tudja. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Budapesti Rendőr-főkapitányság fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a képen látható személy tartózkodási helyével vagy a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban információval rendelkezik tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú" zöldszámán, a 107-es, vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Építőmérnök konferencia - András yorki herceg: a mérnöki tudományok képviselik a legfontosabb ipari tevékenységet

Építőmérnök konferencia - András yorki herceg: a mérnöki tudományok képviselik a legfontosabb ipari tevékenységet
Modern civilizáció nem létezik innovatív és felelősen gondolkodó építőmérnökök nélkül, munkájukban… Tovább olvasom