Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Keresztény családpolitikáról volt szó

Kormányoktól független, hosszú távú családpolitikára van szükség hazánkban, hogy megállítható legyen a népességfogyás – jelentette ki Sopronban Lakner Zoltán politológus.
– Európa számos országában, így hazánkban is megoldásra váró feladat a népességfogyás megállítása, megfordítása – fogalmazott tegnapi sajtótájékoztatóján Lakner Zoltán politológus, aki a Szent Benedek Idősek Háza meghívására érkezett Sopronba. – A kutatások szerint egy országban a népesség száma akkor stabil, ha száz nőre kettőszáztíz gyermek jut. Ezzel szemben ma Magyarországon száz anya százhuszonhét gyermeket nevel. Olyan átfogó családpolitikára van tehát szükség, amelynek alapja a keresztény értékrend. Kormányoktól független, hosszú távú elgondolásokra van szükség. Lépni kell, ugyanis az elkövetkezendő években olyannyira megváltozhat a helyzet, hogy az aktív népesség nem tudja eltartani a nyugdíjasokat, időseket.
Firtl Mátyás, a Kereszténydemokrata Néppárt megyei elnöke hangsúlyozta, a közteherviselés tekintetében hosszú távon a legigazságosabb a családi adózás bevezetése lenne. A parlamentben ismételten napirendre került a téma, így megkezdődhet a széles körq társadalmi egyeztetés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

fontos mérkőzések a hétvégén

Kiesési rangadónak is titulálható összecsapást rendeznek Sopronban. Az ETO Pakson legalább egy… Tovább olvasom