Délmagyar logó

2019. 03. 27. szerda - Hajnalka 3°C | 12°C Még több cikk.

Késhet a Gripenek felajánlása nemzetközi missziókhoz

A tervezettnél csak két évvel később, 2012-ben tudja Magyarország nemzetközi missziókhoz felajánlani Gripen vadászgépeit - írja a Magyar Nemzet.
A 2010-es időpontot még a Medgyessy-kormány tűzte ki célul, és a bérleti szerződést is azért módosították 2003-ban, hogy a gépeket távol Magyarországtól, expedíciós hadviselésre is lehessen alkalmazni.

A felajánlást az ellenzék szükségtelennek, míg szakmai körök megvalósíthatatlannak tartják. Ugyanakkor már ezen a nyáron, vagyis a tervezettnél fél évvel korábban, párhuzamosan a MIG-ekkel, hadrendbe állhatnak a svéd repülők. Az orosz gépek alkatrész-ellátása akadozik, ráadásul egyre több pilóta vonul nyugdíjba.

A honvédelmi tárcánál a lap információit nem erősítették meg. A 14 Gripenből álló vadászrepülő-flottát hivatalosan hétfőn veszi át Kecskeméten a honvédelmi miniszter - írja a lap.

Olvasóink írták

  • 3. Cseter János 2008. január 28. 09:25
    „Ma még mindig menő a katonásdi játék, hisz vannak, akik még nem nőtték ki a gyerek kort és meg is tehetik, mert hatalmat kaptak! E hatalmat meg úgy használják, ahogy nekik tetszik. Természetesen jó pénzért és ezt mint a "Haza" megvédésének égisze alatt! No és kié ez lessz eze "Haza"? Lassann már a Magyar Nép itt csupán egy fogyóeszköz és nem a "Haza" tulajdonosa! Persze, ha el kell tartani a kizsákmányolókat vagy, ha szavazni invitálják a "Népet" akkor még megjátszák, hogy Ők azaz Mi még egyenlőre nem csak a cseléd és bérrabszolgaként érvényesűlhetünk! Naná, arról tesznek, hogy csak ez is látszat legyen!”
  • 2. V.I.F. 2008. január 28. 08:44
    „Elnézést, látom elírtam a lőcsei (lőcsi) főbírót”
  • 1. V.I.F. 2008. január 28. 08:41
    „Semmiféle misszióhoz nem szabadna rendelkezésünkre állni ezzel a tucatnyi, országunk légtere szuverenitását is csak éppenséggel szimbolikusan megvédeni képes gépparkkal. Ezzel kapcsolatban eszembe jut a Fekete város című filmből Bessenyei Ferenc által a lőcsi főbíró felé intézett megjegyzés: "Miért köhög a bolha, ha nincs tüdeje?"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

50 ezer milliárd forintra becsülik az ország vagyonát

Még idén elkészül a teljes állami vagyon- és értékleltár - mondta Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti… Tovább olvasom