Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Késik az átmeneti otthon átadása

Továbbra is várat magára Magyarkeresztúron az idősek átmeneti gondozóházának átadása. Az épület már elkészült, a bútorok is a helyükre kerültek. A tervezett átadás legújabb időpontja május eleje.
Eredetileg azt tervezték, hogy tavaly januárban megnyílik Magyarkeresztúron a volt iskolaépületben kistérségi összefogással, ötvenmilliós költséggel kialakított idősek átmeneti gondozóháza.
A várt esemény azonban akkor elmaradt, mivel eredménytelenül zárult az épület átalakítására kiírt közbeszerzési eljárás. Sőt, az átadás azóta is várat magára, noha eredményesen zárult az újabb közbeszerzési eljárás közben az épület is elkészült és az újabb határidő, az idei év januárja is elmúlt. A szükséges engedélyek azonban még nem állnak a fenntartó rendelkezésére.
Bertalanné Balázs Kata, a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás Szociális Központjának intézményvezetője elmondta: március másodika óta rendelkeznek jogerős használatbavételi engedéllyel, jelenleg az elvi mqködési engedélyre várnak. Az épület készen áll a lakók fogadására, már a bútorok, berendezések is helyükre kerültek. Bertalanné szerint a nyitás újabb várható időpontja május eleje lesz, ha megkapják a végleges mqködési engedélyt. A gondozóházban tizenhat idős ember számára tudnak átmenetileg helyet biztosítani, nyolc kétágyas szobában. Az ellátottak köre a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás területén állandó bejelentett lakással rendelkező nyugdíjasokra, illetve a tizennyolcadik életévüket betöltött rokkantakra terjed ki. Az ellátás időtartama legfeljebb egy év, amely indokolt esetben újabb egy évvel meghosszabbítható. Az intézményt állami normatívából, a kistérségi társulásokat megillető kiegészítő normatívából, valamint a lakók által fizetett térítési díjból tartják fenn.
Egyszeri belépési díjat nem kérnek, a térítési díjat a társulási tanács határozza meg. Jelentkezést még elfogadnak a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás Szociális Központjában Csornán, a Laky Döme u. 1. szám alatt. Telefon: 96/593-208.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz hónapot kapott egy tűzoltó fejberúgásáért

Első fokon 10 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki még 2004… Tovább olvasom