Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Késsel fenyegetőzött a tíz éves kislány Szegeden

Két rablás kísérlete is történt az elmúlt héten Szegeden. Mindkét bűncselekményt egy 10 éves kislány követte el, aki kora miatt nem büntethető.
Mindkét bűncselekményt két nap eltéréssel a Kárász utcán a kora esti órákban követték el. A folyamatos, fokozott közterületi jelenlétnek köszönhetően azonban ezen ügyek rövid időn belül felderítésre kerültek.

Az első feljelentés a később történt bűntett után érkezett a Szegedi Rendőrkapitányságra. Az elmondottak szerint két fiatal lány sétált a Kárász utcán az elmúlt héten csütörtökön kora este, amikor egy 10 év körüli kislány szólította meg őket azzal az ürüggyel, hogy mennyi az idő. Miután erre nem kapott választ, elővett egy kést és feléjük tartva pénzt követelt. Mivel ennek nem tettek eleget, a telefonjaik felől érdeklődött. Kérdésének nyomatékot adva egyiküket arcon is ütötte. Végül a két lány elmenekült a helyszínről anélkül, hogy támadójuknak bármit is átadtak volna.

A nyomozók előtt a kapott személyleírás alapján rögtön ismerőssé vált a feltételezett elkövető. A bűnügyi akcióban részt vevő rendőrök azonnal a lány keresésére indultak, és a belvárosban meg is találták őt. Időközben újabb feljelentés érkezett egy keddi, a másikhoz szinte kísértetiesen hasonló esetről, melyet feltehetően ugyanez a 10 esztendős lány követett el.

A kislány gyerekkora ellenére már jól ismert a rendőrök előtt, hiszen tavaly is volt hasonló ügye. Idei évben pedig a fent említetteken kívül 4 olyan bűncselekmény (lopás és garázdaság) is történt, amely többek között az ő számlájára lenne írható, ha büntethető lenne. Ezen ügyek egy részét a rendőrök gyanúja szerint nem egyedül, hanem 16 esztendős nővérével együtt követte el. A rendőrök e testvért is előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki garázdaság bűntett megalapozott gyanúja alapján. Ellene az eljárás folyamatban van.

A 10 éves lány – mivel még nem töltötte be a 14. életévét – az elkövetett bűncselekmények miatt nem büntethető. A rendőrség a lány szüleit meghallgatta, egyúttal értesítéssel él az illetékes gyámhatóság felé.

Olvasóink írták

 • 13. imre1964 2008. április 02. 07:24
  „Dága fűrerem miért nem ezeket a mocskokat irtottad ki elösször
  Mast nem lenne ilyen gondunk,csak a történelembe hallottunk
  volna róluk.”
 • 12. Fehér Szikla 2008. április 01. 23:04
  „Nem lehetne valamit csinálni ezekkel a tetves cigányokkal? Muszáj nekik segélyt adni? Ha éheznének, csak nem basznának annyit, hogy 8-10 bűnözőpalántát hozzanak világra.”
 • 11. Túrabakancs 2008. április 01. 22:04
  „Na ezért van szügség a Magyar Gárdára! Az SZDSZ-es liberális
  eszmék ezt eredményezik, egyre durvábban rabolnak ezek a
  rétiniggerek, hiszen tisztában vannak vele hogy a mostani
  törvények őket védik! És minket ki véd meg? Szerencsére ha az
  SZDSZ eltakarodik a kormányból, talán lassan változás fog ez
  ügyben kezdődni! Addig is kerüljük el nagy ívben a buckalakókat,
  bár az általuk terjeszetett TBC bárkit utolérhet. 50-év múlva
  akár 3-millióan is lehetnek, sajnos Magyarországnak annyi lesz...”
 • 10. 1730628 2008. április 01. 21:50
  „Egy 10 éves lány aligha lehet veszélyes. Max. kiszedem a kezéből a kést és jól elfenekelem az apja helyett.”
 • 9. mindegy, hogy ork vagy sem 2008. április 01. 21:32
  „A baj csak az, hogy ha véletlenül kitaposom a belét annak aki kést fog rám..... , hogy én kerülök sittre.... ahol aztán a cshálád meg seggbebaszó gyakorlatot tart éjjel nappal....
  pedig az emberek többsége kezd így vélekedni, csak a ballib média sajnos elhallgat mindent.

  és hát egy gyerek pont ugyanúgy tud megölni mint bárki más, csak még a félelem sincs benne, hogy megteszi......... ugye-ugye ballib seggfejek...... kellett nektek szavazótábor..........”
 • 8. no 2008. április 01. 19:35
  „Gratulálok a jól sikerült gyermekvédelmi törvényhez . De a börtönben ülő apának kiadják a gyermeke új lakcímét !! Az a gyerek aki ráérez és hajlama van rá ki is használja ezt a törvényt , hisz úgy sem tudnak mit csinálni vele . Ideje lenne valamit csinálni , mert egyre több hasonló eset van .”
 • 7. hy 2008. április 01. 19:22
  „Ezeket az emberek kellene segíteni egy külfödi arszágba való kijutással miután Magyarországról véglegessen kitiltják.Pl:Kanadába vagy Strausbugba.
  Ez nem igaz, hogy Ők itt mindent megcsinálhatnak de a becsületes Magyar polgárokat a legkisebb törvénysértésért is azonnal lecsukják. Segélyt pedig meg se próbáljunk igényelni mert mi úgysem kapunk. További szép napot kedves fehér testvéreim.”
 • 6. dodó 2008. április 01. 17:44
  „Vigyázzunk, mert ez a faj(ta) ebben az életkorban már ivarzik! A szűkebb rokoni kör (60-80 kancigány) készen áll, hogy kiskorú rokonait sem kímélve megmentse szép hazánkat a népességfogyástól!”
 • 5. CSJ 2008. április 01. 14:24
  „Szomorú dolog, hogy egy tízéves gyerek íly módon zaklat békés járókelőket. De az még szomorúbb, hogy a rendőrség a sokadik alkalom után intézkedik. Mire vártak eddig? Hogy a nővérével együtt megjavul magától? Úgy ítélem meg, ha a gyerek koránál fogva nem büntethető, akkor a szüleit kellene büntetni a gyereknevelés elmulasztása miatt.”
 • 4. 065 2008. április 01. 14:19
  „Varjuk meg amig megszur valakit ? Vagy roszabb esetben megol?
  Valtoztatni kellene ezen a torvenyen is.A miniszteriumban "dolgozo"embereknek valamit kellene csinalni a fizetesuk elleneben.”
 • 3. gambroid 2008. április 01. 13:44
  „igazad van skinhead! hova jutunk, ezekkel mar nem lehet kesztus kezzelbanni zero toleranciat!!!”
 • 2. SKINHEAD 2008. április 01. 12:36
  „Gödörbe az orkkal.....”
 • 1. Savale 2008. április 01. 12:25
  „Szőke kékszemű kiscsillag......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Délután egyeztet az MSZP és az SZDSZ

Az MSZP és az SZDSZ kedden délután koalíciós egyeztetést tart. Kóka János csak a liberális… Tovább olvasom