Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Kész a TB mentő népszavazáshoz beadott szignók ellenőrzése

Az Országos Választási Iroda (OVI) hétfőn adja át a jelentést az Országos Választási Bizottságnak (OVB) azon aláírások hitelesítéséről, amelyeket az egészségbiztosítás üzleti alapra helyezéséről szóló népszavazáshoz nyújtottak be.
Az Albert házaspár kezdeményezéséről van szó, amelyhez majdnem 500 ezer kézjegyet gyűjtöttek össze. Azt, hogy ezek között megvan-e a referendumhoz szükséges 200 ezer hiteles aláírás, az OVB jelenti majd be.

Ha megvan a kellő számú hiteles aláírás, az OVB értesíti erről az Országgyűlést, amelynek 15 napon belül határoznia kell a népszavazás elrendeléséről. Ez a döntés azonban az Alkotmánybíróságon még megtámadható. Szigeti Péter, az OVB elnöke korábban erre alapozva azt mondta: nem valószínű, hogy nyár vége előtt kiírhatják az újabb referendumot.

A népszavazás nem válik okafogyottá csak amiatt, hogy már az Országgyűlés előtt van a pénztártörvény bizonyos részeinek visszavonásáról szóló törvényjavaslat, amelyet szerdán egyhangúlag általános vitára alkalmasnak talált az Országgyűlés Egészségügyi Bizottsága. Vagyis, ha valamennyi hivatalos fórumon zöld utat kap a kezdeményezés, ősszel megtartják a voksolást, amelynek konkrét időpontját az államfő tűzi ki.

"Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon ne vezessék be a mindenki által kötelezően választandó, üzleti alapon működő több biztosítós egészségbiztosítást?" - ez a kérdés szerepel az aláírásgyűjtő íveken, amelyet még tavaly kezdeményezett két magánszemély, Albert Zsolt és felesége. Akciójukat a Liga Szakszervezetek, az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Munkástanácsok Országos Szövetsége, valamint több civil szervezet és magánszemély is támogatja.

Olvasóink írták

 • 14. Bingo 2008. május 18. 11:15
  „Akkor hoppá, amikor cuppá! Ha a kisujjam megharapom is fáj, ha a hüvelykujjam megharapom is fáj! okos Ágnesék kiötölték-hatolhák a törvényt, majd megszavazták aztán hónapokig semmi nem történik a selejt törvény eltörlésére. Még egy évig rágódhatunk mások hülyeségén! Sikerült belehajszolni az embereket a saját baromságaikba!”
 • 13. catroot 2008. május 18. 09:40
  „11. Ez nem hír, hiszen nem szoci, vagy szadeszes! Nekik lehet, másnak nem! Mondom, jönnek Orbánék és jól fogunk élni! Én váropm. De komolyan!”
 • 12. Tuti 2008. május 18. 08:15
  „Majd jön egy igazmondó, megmondó balliberális és 15 napon belül megtámadja a népszavazás kiírását, ahelyett, hogy időben visszavonták volna a szadesz pénztártörvényét. Hiába, Isten malmai lassan őrölnek, de csak kis hazánkban.”
 • 11. Állampolgár 2008. május 17. 23:31
  „Csak ennyit szeretnék hozászólni:
  http://index.hu/politika/belfold/nknzs2626/”
 • 10. Egy lefasisztázott baloldali 2008. május 17. 23:27
  „Már aki siralmasnak érzi önmagát. A silány parlamenti munka ezt etredményezi!”
 • 9. Ful 2008. május 17. 21:12
  „Mekkorát röhögnék, ha 4milliárdért kiderülne, hogy az emberek megszavaznák a törvényt, amit éppen visszavontak!
  Siralmasak vagyunk...”
 • 8. gfd 2008. május 17. 18:47
  „Nem kell meglepődni! Magyarország 2008!”
 • 7. kovár 2008. május 17. 15:12
  „IGEN X”
 • 6. che 2008. május 17. 09:51
  „A befizetett járulék feléből müködtetünk egy olyan gépezetet amely el dönti hogy a másik felével mit finanszirozzon..?! Azt a pénzt éves viszonylatban el költhetem magán orvosnál is jobb szolgáltatásért !”
 • 5. polgár 2008. május 17. 09:17
  „Az egészségügyet tönkre tették, ezt helyre hozni népszavazással nem lehet. A befizetett járulékokért nem vagy alig kapunk valamit az mellett még kell a hála pénzt és természetesen a megalázkodás. Hát ezért kár fenntartani a TB-t. Legyen több magánrendelő, magas szinvonalon dolgozzanak és láásák el a beteget a fizetett pénzért ne csináljunk birokratát az orvosok és nővérekből mert nem marad idejük gyógyitani.”
 • 4. Traktoros 2008. május 16. 22:02
  „Egy vélemény többes számban. Talán hat ökörnek képzeled magad?”
 • 3. 1 vélemény 2008. május 16. 21:58
  „2.
  Olvasd el a cikket még egyszer!
  Különben már megint hány milliárd lenne ?Elegünk van már az egész cirkuszból.”
 • 2. Pircsi 2008. május 16. 21:47
  „A kormány ismét hibázott, amikor nem döntött időben a törvény hatálytalanításáról. Külön felhívták a figyelmét erre, ennek ellenére semmi nem történt. Sajnos, hogy az egész kormányzati tevékenység kb. ezen a szinten mozog. Én optimista vagyok, szerintem tanultak az emberek abból, hogy mihez vezethet, ha közömbösek az ország ügyei iránt és nem mennek el szavazni.”
 • 1. 1 vélemény 2008. május 16. 21:32
  „Tehát,már megint szavazás !! Olyanról,ami már tárgytalanná válik.Elég zagyva a megfogalmazás.
  Hogy értik meg ezt az idős emberek?
  Fogadom, érvénytelen lenne a szavazás végeredménye,mert már unják az emberek,kevesen mennének el.
  Megint egy rakás felesleges pénzkidobás !!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat magyar pincészet hozott el érmeket

Hat magyar pincészet nyolc bora nyert érmeket az idei Concours Mondial de Bruxelles nemzetközi bor-… Tovább olvasom