Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Készítsünk fejtámlát!

Elalvás előtti olvasáshoz vagy a reggeli kávé mellett engedjék meg maguknak azt a fényűzést, hogy a saját kezűleg készített új ágytámlára támaszkodnak. Az általunk ajánlott változatok elkészítése nem túlságosan bonyolult, de az eredmény minden esetben lenyűgöző.

A strand emléke

Ennek a saját készítésű ágytámlának a két 50x60 cm-es „függő" párna ad pikáns hangulatot hatalmas szelepekkel és négy nagy méretű dekoratív gombbal. Ezek bármilyen keresztmetszetű léceken eltakarnak az ágy fejénél. Maga az ágyfejrész tizenkét fenyőlécből áll, az ágy szélén lefűrészelve. Egymástól egyenlő távolságra vannak ráerősítve a falhoz csavarozott három függőleges lécre. A keresztlécek narancssárga színe, illetve az ugyanolyan árnyalatú ágynemű meleg „világos" foltot képez a hálószobában.

Parádés

A saját készítésű munka ellenére az ágy és a fejrész egységes egésznek tűnik, mintha kezdettől fogva egymáshoz tartoztak volna. Az egységes arculat a magas minőségű dekoratív szövetnek köszönhető, melyet a fejrész bevonására és ágytakaróként használtak. Az ágy fejrészét fa vagy farostlemezből egyaránt el lehet készíteni. Az együttest az ágy két felén álló, faragott oldalú asztal-tálcák teszik teljessé.

Praktikus huzatok

Ez az ágytámla szintén nem drága, viszont végtelenül praktikus és egyszerű elkészíteni. Csupán egy függönykarnisra, illetve tépőzáras, széles füles párnahuzatra van szükség hozzá. Mindezt az ágy hátuljához erősítjük úgy, hogy a párnák támaszul szolgálnak a fejnek és a hátnak. Ezen kívül védik a falat a piszkolódástól és könnyen leszedhetőek, kimoshatók. Érdemes olyan különálló huzatokat varrni, amelyek illenek a különböző ágyneműkhez. Ha a gyerekszobában használják fel ezt az ötletet, a huzatokat meg lehet tölteni kis gyerekdolgokkal. A porcelán karnisvégekkel díszített függönytartót két helyen (ha túlságosan hosszú, akár három helyen is) a falhoz kell erősíteni.

Green Peace ágynemű

A sajátos fenyőfarost spanyolfal egyedivé és megismételhetetlenné teszi az ágyat. A spanyolfal három része, mindegyik 60 cm-es, az ágy mögött van a falhoz erősítve, a két szélső rész – szabadon csukható, nyitható. Magasságuk kívánság szerint állítható. A kis, félkör alakú polcok enyvvel és csavarokkal vannak rögzítve, ez elegendő, ha nem akarnak nagy terhet tárolni rajtuk, fakonzolhoz is erősíthetik Az ágynemű hatalmas, világos almákkal díszítve, tökéletesen harmonizál a fejtámla világoszöld színével.

Hogy minden kéznél legyen

Ennek a fekvőhelynek a támlájául a fallá alakított farostlemezből készült görgős láda szolgál dekoratív lepellel borítva. A láda falainak behúzására válasszanak az ágytakaróhoz hasonló sűrű szövetet, hajtsák kétrét és töltsék meg vatelinnel. Aztán óvatosan varrják le és erősítsék meg ragasztószalag segítségével, mégpedig úgy, hogy a bolyhos felét varrják a steppelt ágyfejrész hátuljához, az akasztós felét, pedig szegezzék a ládához. Így a fejrész és a takaró behúzása ugyanabból a szövetből készül, kitűnően harmonizálva egymással. Meg kell említenünk, hogy a fejrész és az ágy arányainak szigorúan egyformának kell lennie.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabadegyetem

Győr. Az Alapellátási Szabadegyetem előadás-sorozatában a városháza dísztermében holnap délután fél… Tovább olvasom