Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Két kisgyerekkel gurult a Dunába egy autó Mohácsnál

Két kisgyerekkel együtt merült el egy személyautó a Duna vizében Mohácsnál. A baleset a Mohácsi-szigeti kompkikötőnél történt. Az elmerült kocsiban megtalálták a két kisgyerek holttestét.
A különös baleset szerdán kora délelőtt, negyed tíz körül történt a baranyai városban, a Mohácsi-szigeti kompkikötőnél. Az újabb információk szerint egy család személyautóval érkezett a komphoz, ahol a szülők az átkelésre várva kiszálltak a járműből.

A két - három, illetve hat éves - gyerek azonban bent maradt a kocsiban, amely ezután váratlanul belegurult a folyó vizébe és azonnal elmerült.

Az autó a két hátsó ülésen ülő, gyermekülésbe kötött gyermekkel gurult a folyóba, 50-60 méterrel később elmerült. Az apa a sodródó autó után a folyóba ugrott, de segíteni nem tudott 3 és 6 éves gyermekein. A szülők sokkos állapotba kerültek, a mohácsi kórházba vitték őket.

Percekkel déli tizenkét óra után találták meg a búvárok azt a személyautót, amely kora délelőtt merült el a mohácsi kompnál

Az elmerült kocsiban megtalálták annak a két kisgyereknek a holttestét is, akik a baleset idején a járműben ragadtak. A tűzoltóság búvárai jelenleg próbálják előkészíteni a jármű kiemelését.

Az újabb információk szerint az is elképzelhető, hogy a balesetet az idézte elő, hogy a sofőr - kapkodása miatt - nem húzta be a kocsi kézifékjét.

Az elmúlt években három hasonló baleset történt a révnél, nyolc évvel ezelőtt egy lengyel autó csúszott a Dunába, az utasok közül ketten meghaltak, ketten a partra tudtak úszni. Legutóbb egy üres autó gurult hasonló körülmények között a vízbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2006: évforduló utcai harcosokkal

Ki hitte volna most búcsúzó évünk kezdetén, hogy a rendszerváltás tizenhatodik, uniós tagságunk… Tovább olvasom