Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Két középiskolás lány segített az ózdi gyilkosnak

Az egyik ózdi középiskolába jár az a 16 és 17 éves lány, akik a gyanú szerint segítettek elrejteni a múlt héten lelőtt vállalkozó és 9 éves kislánya holttestét. Az emberöléssel gyanúsított fiatalember a gyilkosság után hívta fel a lányokat, hogy segítsenek neki.
A férfi holttestét egy, a telepen lévő tartályba dobták, a kislány holttestét már egyedül vitte el a közeli erdőbe a 23 éves fiatalember.

A vállalkozót és kislányát múlt szerdán ölték meg - a család jó ismerőse volt az a 23 éves férfi, aki a gyanú szerint végzett velük. A neki segítő két lány beismerő vallomást tett a rendőrségen. Az egyik lány a fiatal férfi barátnője. Állítólag nem tudtak arról, hogy mire készül a fiatalember, aki csaknem hárommillió forinttal tartozott a köztiszteletben álló helyi vállalkozónak.

A fiatalember azzal csalta apjának irodájához a férfit, hogy visszaadja a kölcsönt. A helyszínen azonban puskával várta, és hátulról tarkón lőtte a férfit. Utána fedezte fel a kocsiban ülő kislányt, akivel szintén végzett.

A két lány szabadlábon védekezhet, bűnpártolás miatt akár öt év börtönbüntetést is kaphatnak.

Csak lézengenek a dolgozók a meggyilkolt férfi telephelyén, nem megy a munka. A jól menő vállalkozó a munkatársak szerint mindenkinek segített. Irodájában minden a hobbiról szól. Vadászat és lovaglás - ez érdekelte. A gyilkosság napján a kislánya is azért volt vele, mert éppen lovagolni vitte volna.

Borsodnádasdon hétvégén gyertyás megemlékezést tartottak. A megölt férfira és kislányára emlékeztek a család lakásánál.

A gyilkossággal gyanúsított fiatalember szülei Ózdon laknak. A szomszédok szerint napok óta nem nyitnak ajtót. Úgy tudni: a 23 éves férfi jómódú családban élt, gépészmérnöknek tanult, de az egyetemet másfél év elteltével otthagyta. Vállalkozásokba kezdett, a helyi újságban tavaly arról nyilatkozott, hogy luxuskategóriájú autógyárat fog Ózdra telepíteni. Hogy mire kérte kölcsön a kétmillió-nyolcszázezer forintot, egyelőre nem tisztázott.

Olvasóink írták

 • 4. Bank! 2008. október 02. 07:13
  „No kiderült hogy 1milla,vagy ezt már nem tudjuk meg soha!
  A lány este nyilatkozott...”
 • 3. pistics 2008. szeptember 30. 22:25
  „Igazatok van, de gondoljatok bele, van valaki aki képes a másikat meg a kislányát agyonlőni. Van egy 16 éves lány aki tegyük fel nem ismeri "kedvese" ezen oldalát és szereti őt ( most ráfoghatjuk, hogy hülyecsipa, mindegy). És befut egy telefonhívás, hogy akkor most segíteni kéne...valszeg ha a barátnőm leszúrna valakit nem mennék kapásból a rendőrségre, nem tudom. Etikus is meg nem is. Nem tudom hogy történt persze. és más dolog segíteni mint passzívan "bűnsegédleni" de évekre börtönbe csukni a lányokat elég durva lenne.”
 • 2. rongybaba 2008. szeptember 30. 21:46
  „Hatvanegynéhány forintért is öltek már...,tragikus. Ez is, az is. Ez a világvége megjegyzés elgondolkodtató.”
 • 1. ramsar 2008. szeptember 30. 20:59
  „2,8 millióért már lehet embert ölni. Hidegvérrel, tarkón lőni. És a két fiatalkorú lány segít ennek a tetűnek eltüntetni a hullát, ahelyett, hogy síkitva rohanna a rendőrségre. Megölt 2 embert, az egyik 9 éves kislány. És ezek segítenek neki. Nem hinném, hogy messze lenne a világvége. Remélem, hogy nincs messze...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életfogytig fegyház a soproni taxis gyilkosság felbujtójának

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték kedden a soproni taxis gyilkosság felbujtóját, testvére… Tovább olvasom