Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Két rendőrt elítéltek: bántalmazás és könnyű testi sértés

Két rendőrt elítélt, kettőt pedig felmentett a Fővárosi Bíróság hétfőn. A rendőrök még 2006 októberében bántalmaztak tüntetőket a Duna korzón.
Két rendőrt elítélt, kettőt pedig felmentett a Fővárosi Bíróság hétfőn. A négy rendőrt hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazással és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértéssel vádolta az ügyészség, de a bíróság csak két egyenruhás esetében látta legalább részben bizonyítottnak a vádakat. A rendőrök még 2006 októberében bántalmaztak tüntetőket a Duna korzón.

Kővári Tibor bíró az ítélet indoklásakor azt mondta, kétségen kívül bebizonyosodott , hogy 2006. október 24-én kora hajnalban a Duna korzón több fiatal tüntetőt törvénytelenül bántalmaztak. A bíróság ítéletének szóbeli indoklása szerint a rendőrök "első hulláma" végigverte a környéken menekülőket, de őket nem sikerült azonosítani. A "második hullámban" érkező rendőrök, akik őrizetbe vették az ügyben szereplő fiatalembereket, ugyancsak bántalmazták őket. A bíróság a négy vádlott rendőr közül csupán kettőnél látta bizonyítottnak, hogy "enyhébb fokban" bántalmazták a sértetteket, ezért a két rendőrtisztet a bíróság 3-3 évi időtartamra próbára bocsátotta.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész és a védelem is fellebbezett.

Olvasóink írták

 • 4. BALOGH lÁSZLÓ 2008. szeptember 22. 17:02
  „Igazán jó lenne már végre egy volt horthysta csendőrt megkérdezni, hogyan fékezzék meg a CSŐCSELÉKET??Ha már nem tudnak szabad kezet adni a rendőröknek. Elég lenne 2x lovascsendőröket kardlappal bevetni, és nem számon kérni a rendcsinálást.Azt sem értem a rendőrség miért nem tudja AZONNAL a helyszínen letartóztatni, lesittelni, és addig nem engedni ki őket, AMIG NEM TÉRÍTIK MEG A HŐBÖRGÉSÜK OKOZTA KÁRT. Röhej, hogy az 50 fős rohadék banda uralkodik és veri szét az országot. Ezeknek nincsenek politikai nézeteik, EZEK BALHÉZNI AKARNAK. Lehet magyarázkodni Morvay Krisztina.”
 • 3. gyufika 2008. szeptember 22. 15:55
  „Teljesen felháboritó sőt undoritó hogy azokat akik a rendfenntartással vannak megbizva azokat büntetik rendszeresen a tüntetések alkalmával!!mondja meg valaki miért ez a forditott hozzáállás a dolgokhoz??A csőcseléknek mert nem mások mindig mindent szabad?Hát milyen országban élek én?Én nem igy és nem ezt akartam amikor a demokráciára szavaztam!Amikor egy rendőrnek nincs joga intézkedni akkor miért van Rendőrség????”
 • 2. trainman 2008. szeptember 22. 14:04
  „Azért lehet,hogy több tüntető sérült meg.Nagyon nehezen,és lassan őröl az igazságszolgáltatás malma!”
 • 1. mind1 2008. szeptember 22. 13:50
  „Azokkal a tüntetőkkel mi lesz akik rendőröket sebesitettek meg??
  Ja, hogy azoknak jogaik vannak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: 2009 nehezebb év lesz az ideinél is

A Fidesz szerint ellentmond az eredetileg kitűzött céloknak a kormány által pénteken elfogadott… Tovább olvasom