Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Két vádlott vallott az olaszliszkai lincselés helyszínén

Másfél óra alatt véget ért az olaszliszkai lincselés helyszíni tárgyalása. A nyolc vádlott közül ketten tettek vallomást az utcán, ők arról beszéltek, hogy hol voltak és merre mozogtak, a tanár agyonverésekor.
Másfél óra elteltével, szerdán délelőtt befejeződött az olaszliszkai lincselés helyszíni tárgyalása. A kivitt nyolc vádlott közül ketten tettek vallomást - a másod- és harmadrendű - ők arról beszéltek és azt mutatták meg, hogy hol voltak és merre mozogtak a lincseléskor.

A helyszíni tárgyalás komoly rendőri biztosítás mellett zajlott: a környéken csaknem félszáz egyenruhás ügyelt a rendre, köztük kommandósok és kutyás rendőrök. Az érintett utcát teljesen lezárták, még az ott lakók sem jöhettek ki házaikból. A tárgyalás helyszínére csak három ellenőrző ponton át lehetett eljutni, a szemlélődök is csak kordonon kívülről nézhették a történéseket.

A nyolc vádlott közül ketten tettek vallomást az utcán
A nyolc vádlott közül ketten tettek vallomást az utcán
Fotó: boon.hu

Szabó József, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság szóvivője elmondta, hogy azért volt szükség a helyszíni tárgyalásra, mert a bíróság szerette volna látni, hogy azok a helyek és házak, amelyekről a vádlottak a tárgyalóteremben beszéltek, mitől milyen távolságra vannak. Így lehet arra következtetni, hogy mennyire életszerű a vádlottak vallomása.

A helyszíni tárgyaláson atrocitás nem történt.

Még 2006 őszén Olaszliszkán egy sofőr elsodort autójával egy kislányt. A gyermek csak könnyebben sérült, a baleset után azonban a közelben lakó több rokon és ismerős rátámadt a sofőrre, és gyermekei szeme láttára brutálisan halálra rugdosták. Az ügyben nyolcan vannak előzetes letartóztatásban őket különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolják.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. web 2008. július 18. 20:45
  „No komment.Anno nem kellett volna megszüntetni a KMK-t igy aztán még segélyezni sem kellene senkit munka nélkül,persze most folyik rajta a vita,s még nem mondtam kik nem szeretnek dolgozni.Persze ez csak része a bűnözésnek. Vajon ennyi idő után miért nem hoztak még ítéletet?”
 • 26. Szélsőjobbos 2008. július 03. 21:09
  „rakjatok seggbe!”
 • 25. tahoszegedi_barátja 2008. július 03. 15:30
  „megnéztem mit ír:

  "A Gárda tagjai nem mészároltak le egyetlen cigány tanárt sem, egyszer sem gyaláztunk meg idős, magatehetetlen cigányasszonyokat, egyetlen cigány tanárt sem köptünk szemen, egyetlen egyszer sem raboltunk ki vagy törtünk be cigány családokhoz, cigány gazdák szénabáláit sem lopjuk el. És egyetlen egyszer sem hallottunk még olyanról sem, hogy cigány fiatalok egész napi munka után megszervezve önmagukat, őrséget állnának a földjeiken garázdálkodó gárdisták miatt.
  A Magyar Gárda Mozgalom mélyen felháborodott Kolompár Orbán és Mohácsi Viktória minapi kijelentésein, miszerint a ,,Magyar Gárda náci eszméket hirdet".
  A Magyar Gárda Mozgalom sem nem ítél faji alapon, sem nem hirdet faji felsőbbrendűséget. Nem engedhetjük meg, hogy egy jelentős támogatottságú, a magyar közéletben legaktívabban részt vevő mozgalom jó hírét és erős társadalmi támogatottságát ilyen valótlanságokkal csorbítsák.
  Kolompár Orbán kérésére, hogy fejezze be a települések látogatását, és a cigányok ,,megfélemlítését" a per lezárultáig pedig az a MGM (Magyar Gárda Mozgalom) válasza, hogy nem jókedvünkből járunk faluról falura, hanem a cigány bűnözők által rettegésben tartott települések lakói hívnak bennünket, mert a helyzetük kilátástalan.
  Fontosnak tartjuk azonban kijelenteni, hogy a MGM tagjai nem mészároltak le egyetlen cigány tanárt sem, egyszer sem gyaláztunk meg idős, magatehetetlen cigányasszonyokat, egyetlen cigány tanárt sem köptünk szemen, egyetlen egyszer sem raboltunk ki vagy törtünk be cigány családokhoz...
  Azt is fontosnak tartjuk kijelenteni, hogy cigány gazdák szénabáláit sem lopjuk el, egyetlen egyszer sem hallottunk még olyanról sem, hogy cigány fiatalok egész napi munka után megszervezve önmagukat, őrséget állnának a földjeiken garázdálkodó gárdisták miatt.
  Még sorolhatnánk, viszont számtalanszor halljuk fordítva. Úgyhogy amennyiben Kolompár Orbán a szerencsétlenséget hozó /prikezsia/, bűnöző életmódot folytató cigányait visszatartja a nem cigányok zaklatásától, úgy nem kell számítani a MGM felvonulásaira.
  A cigány bűnözők túlnyomó része nem cigány emberek ellen követi el a bűncselekményeket, tehát feltételezhető, hogy származási alapon válogatják meg áldozataikat. Felkérjük a kirekesztés és megkülönböztetés ellen harcoló szervezeteket, hogy vizsgálják meg, milyen elvek alapján válogatják meg áldozataikat a cigányság soraiból kikerülő, bűnöző életmódot folytató emberek.

  Tóth Zoltán kapitány, Békés megye


  P.s: Szólásszbadságnak igazat adok, diszkrimináció ami itt folyik moderálás címszó alatt”
 • 24. cicu 2008. július 02. 23:11
  „Szerintem pici koruktól kezdve minden városrészben kellene egy olyan hely ahová kötelezően járniuk kell és a saját fajtájuk aki iskolázott a legalapvetőbb dolgoktól a viselkedésen beszéden át mindenre megtanítja őket. Főleg hogy emberek közt, hogy kell viselkedni....”
 • 23. redastra 2008. július 02. 22:23
  „Érdemes megnézni mik a kapcsolódó cikkek!Ezek szerint ez egyedi eset volt.Akkor nézzük meg mit ír a kuruc infó!”
 • 22. raffy2 2008. július 02. 22:10
  „ha az én gyerekemet sodorta volna el valaki,én már tuti dutyiba lennék kiskorú veszélyeztetése miatt.ezek meg nem is dolgoznak,de még a gyerekre se vigyáznak.csak a segélyt várják.igenis meg kell büntetni őket, de keményen.a kolompár ott volt?mert a tv-ben nagyon nagy embernek képzeli magát.”
 • 21. Grabowsky 2008. július 02. 22:10
  „Boris!!
  Nem mi kúrtuk el, elkúrták ezt az országot nélkülünk, bár mi is statisztáltunk ehhez, emlékezz a kilencvenes évekre, aranykorként éltük meg, mindenki jól élt, ha dolgozott, ha nem, ezzel tömték tele a pofánkat, közben leosztották a lapokat egymás között: szétlopták az egész országot, privatizáció, kárpótlás, satöbbi.....”
 • 20. boris 2008. július 02. 21:14
  „Én itt most nem szeretnék cigányozni. Nekem más fáj nagyon nagyon. Van egy teljesen egyértelmű dolog ami igaz, hogy rémtett de egyszerű mint az egyszer egy. Vazze mióta húzodik ez ? Ez volna a magyar büntetőjog? Ez volna a magyar igazságszolgáltatás? Ezt az országot elkúrtuk.”
 • 19. dodó 2008. július 02. 21:03
  „Hogy kezdi a cigány a mesét?
  - ???
  - Tisztelt bíróság...”
 • 18. doom 2008. július 02. 20:15
  „a cigany terroristaktol ki ved meg minket?????”
 • 17. Putyilov 2008. július 02. 20:12
  „Ha már egyszer ott volt mind a nyolc vádlott,a többi hasonszőrű hasznos,ámde fényérzékeny állampolgár előtt, példát statuálhattak volna egy laza kis nyolcas kivégzéssel.
  Lenne visszatartó erő végre.”
 • 16. Szélsőjobbos 2008. július 02. 19:38
  „Jó lenne,ha a ballib oldal elhatárolódna a cigánybűnözőktől.és nem támogatná őket az ámokfutásban!Olaszliszka az új Magyarország szégyene!”
 • 15. Szólásszabadság 2008. július 02. 19:10
  „Látom tombol már a szólásszabadság álcája alá bújtatott elhallgattatás.
  A lényeg, hogy a cigányok úgy hazudnak a per folyamán, ahogy csak bírnak. Ezzel hasonló súlyú büntetést érdemelnének meg, minimum akasztás, de a villamosszék sem rossz.
  (Mellesleg a cigányok nagyon sokat dolgoznak, sok-sok adót fizetnek és magukról gondoskodnak! :D Ha moderálod a hsz-t akkor egyenesen az ombudsmanhoz fordulok, mert egy diszkrimináló fasiszta vagy.) - remélem érzitek az iróniát...”
 • 14. m 2008. július 02. 18:45
  „Mindenki tudja,hogy CIGÁNYOK voltak az elkövetők.Mégis az összes híradás (ujság ,tv) közül talán ha egy helyen ezt nem felejtik el közölni az emberekkel.Véleményem szerint pont az ilyen téves hírközlések miatt van még mindíg az,hogy idős nénik és bácsik teljes tudatlanságban nyugodtan beengedik a házaikba az ilyen szemetet,hogy később kirabolva, megverve, rácsodálkozzanak a világra.Szerencsés esetben "csak" megverik.Remélem a bíróság úgy dönt,hogy az igazságos legyen,és nem csak néhány év felfüggesztettet kapnak..megérdemlik,hogy életük további éveiben a börtönben ne csináljanak semmit.”
 • 13. voodoo 2008. július 02. 17:57
  „Hé modi! Nem írtam semmi csúnyát, csak azt hogy lerántanám a puckájat! :DDD”
 • 12. péter g. 2008. július 02. 17:38
  „A helyszínen folytatódik a liszkai lincselés tárgyalása, élőláncot szerveznek az ártatlan romák

  Élőlánccal készülnek a cigány vezetők Olaszliszkán, ahol a lincselés helyszínén folytatódik a két évvel ezelőtti gyilkosság bírósági tárgyalása. A helyi dolgos, ártatlan, jóindulatú, törvénytisztelő, magyarbarát romák provokációnak és uszításnak (!) tartják, hogy a helyszíni szemlén a Gój Motorosok Egyesülete is megjelenik majd. A motorosok egy üres telekről nézik végig a tárgyalást - ez aztán az uszítás!
  Szegény jámbor cigányok attól félnek, hogy a tárgyalás után rájuk támadnak (hiszen ezt szokták tenni a magyarok a cigányokkal, lásd Szögi Lajos esete és ezer más történet), ezért élőláncot szerveztek a tárgyalás helyszínére.
  Szerintük az eseményen megjelenik majd a Magyar Gárda is, ezt azonban még nem jelezte a szervezet.

  (HírTV nyomán)”
 • 11. tahoszegedi_baratja 2008. július 02. 17:32
  „(moderálva - a szerk.) És még én fizetem ezeknek a kajáját, meg a szállását, télen meg, hogy be ne (moderálva - a szerk.) cellában a fűtését.

  (moderálva - a szerk.)”
 • 10. dodó 2008. július 02. 16:32
  „Két éve napolgatják a felelősségrevonást. Emlékezzünk a Strasszburgba "menekült" zámolyi tetvekre! Köztörvényes gyilkosok voltak, akik arra a sérelemre hivatkoztak, hogy a 80-as években nekik ingyen épített házaikat (amikben soha semmiért nem fizettek) életveszélyessé szétqrták, és az önkormányzat nem adott azonnal újat nekik! Az ideiglenes szálláson pihenésképpen gyilkolásztak egy kicsit, természetesen magyart! A felelősségrevonás elől mint származásuk miatt üldözöttek szöktek Strasszburgba (vajon miből?) Két qrvaának még volt pofája a segílykéért havonta hazautazni! (megint: miből?) Amikor köztörvényes bűnözéseik miatt kitelt a becsületük a franciáknál, MI hozattuk haza őket, lakást adtunk, a gyilkosságot pedig nagyvonalúan elfelejtettük nekik! Azóta se hallani a felelősségrevonásukról, de a segílykét biztosan elfogadják az őket üldöző nácirasszista magyaroktól!
  Mindezt azért említettem meg, hogy mindnyájan lássuk: CIGÁNYÜGYBEN SEMMI SEM VÁLTOZIK, ŐKET VÉDIK, ÁLLAMI SZINTEN MENTEGETIK ÉS PRÓBÁLJÁK ELKENNI ÉS KISEBBÍTENI AZ ALJAS ÉS NÁLUK MINDENNAPOSSÁ VÁLT A TÖBBSÉGI (ELTARTÓ) NEMZET ELLENI BŰNCSELEKMÉNYEIKET!!!”
 • 9. voodoo 2008. július 02. 16:10
  „Szerintem köztük is van normális ember pl. ott van a.... meg a.....
  na mindegy de biztos van.
  A többit meg (moderálva - a szerk.)!
  szerintem”
 • 8. JOGÁSZ 2008. július 02. 16:02
  „moderálva - a szerk.”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyermek születik a mentalista románcából?

Bár orvos még nem erősítette meg a hírt, két terhességi teszt szerint állapotos az a fiatal soproni… Tovább olvasom