Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Kétmilliárd forint két pályázatra

A címzett támogatásokra most megítélt pénz 4 százaléka, 1 milliárd 975 millió forint került a megyébe.
Az Országgyűlés a héten fogadta el 210 igen szavazattal, három ellenében, 115 tartózkodás mellett azt a törvényjavaslatot, amely az idei címzett támogatásokról szól. Ennek alapján 78 fejlesztés kezdődhet meg több mint 58 milliárd forint értékben. Ebből 46 milliárd forint az állami pénz, 12 milliárd a pályázók saját ereje.

A megyében két önkormányzat nyert, egy bal- és egy jobboldali. A győri Győrszentivánon építhet többfunkciós – kulturális és sportrendezvények megrendezésére alkalmas – csarnokot. A beruházás összértéke 871 millió forint, amiből 761 milliót áll a központi költségvetés. A Déryné utca felé nyíló épületben ezer négyzetméteres, ötszáz személyes rendezvényterem, hat különböző méretű klubhelyiség és egyéb kiszolgálóhelyiségek kapnak helyet. A létesítmény az iskola északi szárnya „fölé" kerül, a tornatermi folyosóhoz zárt, egyszintes átkötéssel kapcsolódva.

A megyei önkormányzat a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház központi műtőblokkjának, sterilizálójának és intenzív részlegének felújítására-bővítésére nyújtott be sikeres pályázatot. Az igényt 2000-ben és 2001-ben elutasították, míg 2002-ben egymilliárd

forintot ítélt meg az állam. Ebből a tervezett gép-műszer beszerzés felét, illetve az építészeti beruházás kisebb hányadát tudták megvalósítani. A rekonstrukció befejezéséhez most az 1 milliárd 244 millió forintos beruházás nagy részét,

1 milliárd 214 millió forintot megszavazta a T. Ház, s a fenntartó megyei önkormányzatnak csak 30 millió forintot kell hozzátennie. Ebből a maradék műtők és liftek felújítására, intenzív szobák átalakítására és a sterilizáló műszereinek cseréjére is jut.
Mindkét beruházás legkésőbb 2007-ig befejeződik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

építik a stadion lelátóját

A keleti lelátó alapozásával tegnap megkezdődött a győri ETO-stadion átépítése. Az öltözőépületet és… Tovább olvasom