Délmagyar logó

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Kétnapos tanácskozást tart a kormány és az MSZP vezetése

A kormány, az MSZP elnöksége és az MSZP frakciójának vezetése közösen tart kétnapos tanácskozást kedden és szerdán Gyurcsány Ferenc miniszterelnök meghívására Dobokókőn.
A megbeszélést a kormányfő azért kezdeményezte, mert júniusban feléhez érkezett a második Gyurcsány-kormány mandátuma, így lehetőség és szükség is van a kabinet gazdaságpolitikájának és politikájának is megújítására, felfrissítésére.

A tanácskozáson elsősorban a munka és gazdaságfejlesztés áll majd a középpontban, hiszen a kormányfő tervei szerint ezek határozhatják meg a kabinet következő két évének tevékenységét.

Ezen belül a munkahely-teremtés, a munkára ösztönzés, illetve a munkaerő alkalmassá tétele, vagyis a fejlesztéspolitika, a szociálpolitika és az oktatáspolitika a három fő irány.

Gyurcsány Ferenc azért is kezdeményezte a keddi és szerdai megbeszélést, hogy stabil többséget teremtsen ehhez a politikához a párton és a kormányon belül. A tanácskozás kedden reggel a kormányfő vitaindítójával kezdődik, majd a résztvevők többek között meghallgatják a miniszterelnök által meghívott Oriens cég prezentációját is arról, hogy szerintük melyek azok a problémák, amelyekkel szembe kell nézni.

Olvasóink írták

  • 2. matriné 2008. június 10. 09:16
    „No és miféle népnyúzást eszeltek ki megyint? Habár úgy is elkurják, mint mindíg! Azt, meg tudn uk illik, hogy a felsoroltakhoz érteni is kellene!”
  • 1. Kolompár Rómeó 2008. június 10. 07:31
    „Kedves Ferenc!

    Az adócsökkentést kifelejtette! Ezzel is tessék már kampányolni, enélkül hiányérzetem támad!

    Köcsönöm az áldozatos munkát!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fodor: nincs visszaút a koalícióba

Nem lesz MSZP-SZDSZ koalíció - legalábbis a jelenlegi körülmények ismeretében - mondta Fodor Gábor. A szabad demokraták hétvégén megválasztott elnöke beszélt az előrehozott választásról is. Tovább olvasom