Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Ketten haltak meg a sírban talált herointól

Sopron - Egy soproni sírból került elő három kilogramm heroin! Osztrák-magyar rendőri együttműködésnek köszönhetően bukkantak a soproni rendőrök a jelentős mennyiségű kábítószerre. A Kisalföld információi szerint a szóban forgó anyag miatt ketten meghaltak. Megszólal az egyik áldozat bátyja.
– Testvérem halála mélyen megrázott. De esetünkben az is bebizonyosodott, hogy a kábítószerezéssel nemcsak saját magát teszi tönkre valaki, hanem a családi kapcsolatait is – mondta a Kisalföldnek a 40 éves áldozat bátyja.

– Sajnos öcsém régóta drogozott, rendőrségi ügye is volt belőle. Többször is beszéltem a lelkére, hagyjon fel a kábítószerezéssel, mert tönkreteszi magát. Soha nem hallgatott rám. A kapcsolatunk emiatt meg is romlott.

Az utóbbi időben azonban mintha jobb útra tért volna, komoly terveket szőtt, kilátásban volt görög vagy osztrák hivatalos munkavállalási engedélye. Nem tudom, örök rejtély marad, hogy miért kapott rá ismét a szerre, amely a halálát okozta – zárta mondandóját a testvér.

Korábban

"Nagy halra" bukkantak az osztrák és magyar rendőrök a napokban: a nyomozás során a soproni Balfi úti evangélikus temető egyik sírjából közel 3 kilogramm heroin került elő. Annyi bizonyos, a nehézdrogot 48 zacskóba porciózva rejtette el valaki egy kővel fedett sír földes részében.

Mint megtudtuk, Grazban kedden két magyar férfit vettek őrizetbe, aki 100 gramm heroint akartak eladni valakinek. (A drogról később kiderült, hogy emiatt Magyarországon már haltak meg az elmúlt időszakban.)

A föld alól 2,88 kilogramm heroint ástak elő a rendőrök - Fotó: Kisalföld
A föld alól 2,88 kilogramm heroint ástak elő a rendőrök - Fotó: Kisalföld

Az osztrák hatóságok felvették a kapcsolatot magyar kollégáikkal, akik Sopronban két lakásban házkutatást tartottak, ám drogot nem találtak. Végül egy harmadik személy, a "főnök" mattersburgi őrizetbe vétele és kihallgatása során kiderült, a kábítószert a Balfi úti evangélikus temető egyik sírjába ásva rejtegette a bűnszervezet. A kábítószer onnan elő is került: a föld alól 2,88 kilogramm heroint ástak elő a rendőrök, melynek piaci értéke 50 millió forint.

Az is kiderült, Sopronban emiatt a kábítószer miatt egy hónapon belül ketten is meghaltak már, a múlt héten az Ikva patakban talált halott férfi azonban nem emiatt vesztette életét.

Olvasóink írták

 • 3. Mignon 2009. május 10. 17:11
  „2-nek!
  Ne törödj a gazdagsaggal!
  Te, azzal hogy letedted a drogot, "gazdag" lettel!!!!!!!!!
  Öszinte gratulacio!!
  Szia”
 • 2. aaaahh 2009. május 10. 12:31
  „Évekig voltam drogfüggő és a dolgozók közül kerültem ki, aztán egy sikeres rehabilitáció után visszatértem a dolgozók táborába. Sosem voltam gazdag és most sem vagyok sajnos.”
 • 1. sugárbányász 2009. május 10. 10:10
  „A drogosok nem a dolgozók közül kerülnek ki, hanem a gazdag semmittevő, kizsákmányoló, vérszívó csürhéből. Halál rájuk! Szívjanak annyit, hogy többet ne ébredjenek föl.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki mondja meg, mennyit ér az ingatlan?

Tranzakciók hiányában jelentősen nőtt az értékbecslések bizonytalansága az utóbbi hat-nyolc… Tovább olvasom