Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Kezdődhet a lakópark építése

A Gida-patak rendezéséből hátramaradt kiirtott fákat kapták meg a harkai rászorulók. Szabó Károly polgármester úgy véli, a patak menti munkálatok után megszqnik az árvízveszély a településen.
Három harkai idős néni nagy meglepetésnek örvendhetett a napokban. A Gida-patak rendezése során kivágott fát kaphatták meg – kizárólag olyanok, akik fával fqtenek. Szabó Károly polgármester szerint a kezdeményezést a jövőben is szeretnék folytatni.
– A patak medrének rendbetétele, valamint a tervezett tározó elkészülte után megszqnik az árvízveszély a településen – mondta el a polgármester. – A község alsó részén lévő házakat többször elöntötte a víz. Ezért is várják már nagyon az itt élők, hogy befejeződjenek a munkálatok. A tározói tavat pedig a későbbiekben hasznosítani is lehetne. Akár halastóként, akár úgy, hogy pihenőparkot alakítunk ki körülötte.
A polgármester hozzátette még, újból napirendre került a tervezett lakópark megépítése. Az engedélyek beszerzése, elkészíttetése már megkezdődött. Az érintett területet már belterületté nyilvánították, továbbá az önkormányzat is támogatja az elképzelést. A beruházó úgy számol, idén nekiállhat a nyolcvan ház kivitelezésének.
– Az elmúlt hétvégén a helybéliek és az iskolások közösen megtisztították a települést és környékét a hulladéktól. Rengeteg szemét gyqlt össze. A munkába a fiatalokat is bevontuk, hiszen rajtuk is múlik, hogy szép legyen a község – zárta Szabó Károly.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nézi a sztárokkal készült mqsorokat?

Tovább olvasom