Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Kezdeményezés

a lovassportért

A Széplak Lovassport Egyesület az országban egyedülálló módon kidolgozott egy kistérségi lovas továbbképzési programot, melynek célja a fiatal tehetségek felkutatása, képzése. A programsorozat elméleti részén bárki részt vehet, akit érdekel a lovak világa.
Dallos Gyula mesteredző, örökös magyar lovasbajnok neve biztosíték a minőségre. A Széplak Lovassport Egyesület vezetői, Páli Dávid és Páliné Keller Csilla megnyerték programjukhoz a magyar lovasélet első számú emberét.
– Sokszor hallani, hogy Magyarországon nincs minőségi lovasoktatás, lovaskultúra. A programunkkal ezen szeretnénk változtatni. Évek óta dolgozom a regionális lovasegyüttműködésért, illetve a lovaskultúra újbóli meghonosításán. A Fertő–Hanság Nemzeti Park szomszédságában lévő Széplak Lovasudvarban négy alkalommal megrendezendő kétnapos edzőtáborok célja a kistérség ifjú lovasainak, tehetségeinek feltérképezése, a tehetséggondozás, illetve a rendszeres, jól szervezett minőségi szakmai továbbképzés biztosítása – mondja Páliné Keller Csilla. – Szeretnénk a lovaglást mind szélesebb körben népszerűsíteni. Az edzőtáborok programja két részből tevődik össze. A Kócsagvári esték elnevezésű előadások, melyeket a nemzeti park igazgatóságának épületében, a sarródi Kócsagvárban tartunk, nyitottak és ingyenesek. Legutóbb Dallos Gyulát és dr. Tóth Attila állatorvost, lógyógyászt hallhattuk. A gyakorlati képzés során a lovasok negyven perces, egymásra épülő edzéseken vesznek részt kettesével.
Az edzőtáborok és az előadások időpontjával, illetve a jelentkezés feltételeivel kapcsolatban a szervezők adnak felvilágosítást a Széplak Lovassport Egyesület telefonszámán: 30-3344-507, 30-3299-706.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akár maradhatna is az iskola?

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom