Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Kézigránátot dobtak egy pécsi családi házra - két halott

Két ember meghalt, amikor kézigránátot dobott be valaki kedden késő este egy pécsi családi ház ablakán. Valószínűleg bosszú volt. Legutóbb november 3-án, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nagycsécsen történt hasonló eset.

"Valószínűleg bosszú volt" - nyilatkozta Zsobrák Péter a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában szerda reggel telefonon, azt közölve, hogy eddig nem találtak összefüggésre az eset és a múlt heti nagycsécsi támadás között.

Se cáfolni, se megerősíteni nem kívánta azt a sajtóinformációt, hogy az áldozatul esett családfő autókereskedő volt, közlése szerint ugyanis a férfi foglalkozása "nem releváns az ügy megítélése szempontjából".

Mint mondta, a támadás miatt lezárták a városból kivezető utakat, és ellenőrzik az arra közlekedőket - írja a Pécsi Újság.

A Független Hírügynökség értresülései szerint a város szélén álló családi házat és lakóit háromnegyed 11-kor érte a támadás. A szobában öten voltak: egy középkorú házaspár és három gyerek, a televíziót nézték. A robbanásban a családfő és felesége meghalt, a három gyerek közül ketten sérültek meg, mindketten könnyebben.

A robbanás helyszíne.
A robbanás helyszíne.

A rendőrséget egy hozzátartozójuk értesítette, aki szintén a házban, de nem abban a szobában volt a detonáció pillanatában. A szóvivő hozzátette, hogy a család cigány származású ugyan, de a rendőrség egyelőre kizárta, hogy az áldozatok faji hovatartozása miatt történt volna a támadás. Erre utaló nyom vagy adat ugyanis eddig nem merült fel.

A család egyik rokona elmondta, hogy a ház tulajdonosa autókereskedéssel foglalkozott, arról, hogy a vállalkozónak lettek volna haragosai, nem tudott.

A megyei rendőr-főkapitányságon külön nyomozócsoportot hoztak létre, de még nem tudni, hogy a támadók hányan voltak, és azt sem, hogy mivel érkeztek a bűncselekmény helyszínére. A helyszínelés reggelig is eltarthat, a rendőrök fémdetektort is használnak, a bomba megmaradt részeit keresik az udvaron.

Legutóbb november 3-án, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nagycsécsen történt hasonló eset: ismeretlenek Molotov-koktélt dobtak két családi házra. Az egyik ház teljesen kiégett, mikor a lakók oltani kezdték az épületet, rájuk lőttek a támadók: egy 40 éves nőt és egy 43 éves férfit öltek meg. A gyilkosság után két nappal Draskovics Tibor rendészeti miniszter utasítására 10 millió forintra emelték a kettős gyilkosság nyomravezetői díját, de az elkövetőket még nem találták meg.

Olvasóink írták

50 hozzászólás
 • 50. karcsi0321 2008. november 24. 16:28
  „Elkelmár gondolkodni a vezetőknekis hogy,itvalami nincs rendbe a cigánysággal, szögi lajosra mértnem tűztekki 10 miliót. mikor agyon ütötték, mocskos cígányok,mindnek lógnikéne a elnyomókkal eggyüt. eljöt az idő, hogy rendet tegyünk.egyfekete”
 • 49. molotovkoktél 2008. november 20. 12:52
  „Meghalt két c? Maradt ép elég...”
 • 48. mugri 2008. november 19. 22:34
  „Szögi Lajos lányát ma hallgatta meg a bíróság
  Tanúk meghallgatásával indult az olaszliszkai emberölés ügyének szerdai tárgyalása Miskolcon, a Borsod megyei bíróságon. Meghallgatták az áldozat egyik lányát is, aki húgával a gépkocsiban utazott a bűncselekmény időpontjában.
  MTI| 2008. november 19.| nincs komment kedvencek / megosztás
  A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével - részben társtettesként, részben felbujtóként - nyolc embert vádolnak. Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen 2006. október 15-én. A bűncselekmény előzménye az volt, hogy a férfi autójával elsodort egy út mellett haladó kislányt, aki a vízelvezető árokba esett, de sérülést nem szenvedett.
  A szerdai tárgyalás első részében több szembesítést is tartottak. Az egyik olaszliszkai tanú fenntartotta az idén májusban tett vallomását, amely szerint a másodrendű vádlott - az elsodort kislány apja - azt mondta: "ha kell, száz magyart megölök". Azt is megerősítette, hogy az első- és a másodrendű vádlott a bűncselekmény után átöltözött.
  A Czibrik Attila vezette bírói testület meghallgatta az áldozat lányát, aki két évvel ezelőtt a gépkocsijukból nézte végig apja halálát. A 16 éves lány sírva idézte fel a történteket, úgy fogalmazott, még mindig nem tud nyugodtan beszélni a tragédiáról. A vádlottak közül a lány az elsőrendű vádlottat (az elsodort kislány bátyját) és a másodrendű vádlottat ismerte fel, azt mondta, csak a "lábakat nézte, ahogy apját rugdossák"; a másik hat vádlottat nem tudta beazonosítani. Hozzátette: fenntartja korábban tett vallomását, amely szerint nem ketten, hanem többen voltak "apja körül". Mint mondta, őket is megfenyegették a helyszínen: egy félmeztelen fiútól hangzott el, hogy ha nem hagyják abba a kiabálást, őket is megverik és megerőszakolják. ´ Népszabaccság, mámmai számma

  Csunya dógok tőrténűnek mindönfele”
 • 47. geza 2008. november 19. 21:28
  „Azt hiszem belinkeltem már egyszer ma.., de szomorú hogy ide jutottunk.

  Átkutatták Karsai József velencei házát, az elkövetők a rendőrök távozása után még szerda hajnalban is visszatértek, s csak azután menekültek el, hogy a szocialista párti képviselő baltával fenyegetőzve riasztotta el őket - értesült a távirati iroda.

  http://mno.hu/portal/598327”
 • 46. magyarok 2008. november 19. 20:43
  „Mindegy ki követte el és miért, az is mindegy cigányok vagy magyarok voltak-e az áldozatok és az elkövetők, azok akik ezt megtették, nincs helyük a társadalomban, soha de soha többé!”
 • 45. geza 2008. november 19. 20:29
  „Aranka: Igazad van teljesen, csak az emberi gyarlóság miatt nem működnek a dolgok.
  Fejétől büdös a hal, és itt nem csak a c--kat értem.
  Volt ismerősöm, aki a avval foglalkozott hogy a cigányoknak intézte a támogatásokat, a rászorulóknak, különböző programok stb..
  A lényeg az volt h a felülről jövő pénzt a tanult cigányok lenyúlták, azaz 1000 Ft-ból a rászorulók kaptak vagy 20 Ft-ot.
  Sajnálom őket csak sajna én emléxem már 10 éve is az volt a duma, hogy adjunk nekik 10-20 évet. A helyzet csak rosszabb lett.”
 • 44. Majoranna,MajorTamáshúga 2008. november 19. 19:47
  „hejhaj,már megint azokat a szorgos,dolgos,ártatlan,talpig becsületes,udvarias,alkalmazkodó,hányatottsorsú,kiszolgáltatott cigókat bántották.Nahát-nahát....”
 • 43. achilleus 2008. november 19. 19:46
  „Persze van amikor az állandó rasszistázás (Tarka Magyar/Charta) visszaüt. Mint például Pozsonyban:
  "Megamegalázás. Gyurcsány már úgy ment Komáromba, hogy tudta, tudnia kellett, irtózatos pofonért megy, helybe. Vagy ha mégsem tudta volna, akkor még kevesebb fogalma lehet a valóságról, mint hittük.
  Fico fölényesen idézgette azokat a mondatokat, amelyeket bármelyik Szilvásy-sajtótájékoztatón hallhattunk itthon: Magyarországon ezerrel nyomul a szélsőjobb, kézenfogva a Fidesszel, náci galerik randalíroznak az utcán, gyújtogatnak, verekszenek, és szinte már benn ülnek a Parlamentben, Kövér László valószínűleg egy egész Panzergrenadier-Divisiont rejteget a széke alatt. Mit mondhatott erre Gyurcsány? Hogy hát minálunk nincs is náciveszély, csak úgy szoktunk csinálni, mintha lenne, és különben is tessék visszaírni a tankönyvekbe a magyar földrajzi neveket?" (Uj Péter, Index)”
 • 42. sonny 2008. november 19. 19:46
  „ugy gondolom valakit nagyon át vert ezért kellett meghalni,igazábol a modszer megdöbbentö a gyerekek miatt!
  lehet cigány vagy magyar a gyerekek valamint a feleség gondolom nem tehet arrol hogy a házigazda mivel seftel.”
 • 41. aranka2 2008. november 19. 19:44
  „Zejko, azt írtam: "fogalmam sincs, hogy rasszista gyilkosság volt, vagy sem." Mi a kérdésed?”
 • 40. aranka2 2008. november 19. 19:41
  „Geza, Te is tudod, mi lenne, balhé. Nem családi, hanem társadalmi, intézményi szinten kell komoly programokat alkotni, azokat megvalósítani, aminek a végén 15-20 év múlva eredmény is lehet.
  Kedves Achilleus, elfogadom, hogy a riogatás, a téma állandó napirenden tartása éppen olyan veszélyes, mint a szélsőjobb randalírozása. A kettő együtt vezethet polgárháborús helyzethez, és amint látom, mindkét oldal erre hajt. Géza (33) pontjai egy mérhetetlenül ostoba összeesküvés-elmélet részét képezik. A dialektikus és történelmi materializmus alaptételeit már 20-25 évvel ezelőtt sem vette komolyan az sem, aki még akkor belőle élt. Tudtuk: A lé határoza meg a tudatot.”
 • 39. Zejko 2008. november 19. 19:37
  „Aranka miért kell egyből a rasszista háttérre gondolni kimondani amikor még semmi sem bizonyitott!!!Meg mondom, mert a tv ből is ez szol egyből fel sem vetik az uzsora kamatot se a bünszervezetet és kedves Aranka te elhiszed és papagájként ugyan azt szajkozod hát ezért!!!Mikor hallottál rasszista gyilkosságrol itt magyarországon?Elkezdessz gondolkodni mikor is öltek cigányt vagy zsidot?Hát nem mostanában de az meg sem fordul a fejedben hogy magyart mikor lincseltek!!Hát ilyenek vagytok sajnos meddő ez az ország népe nem tudja megvédeni magát mert befojásolhato mint egy naiv ovodás!!!Ez a véleményem!!!”
 • 38. smalltown 2008. november 19. 19:26
  „36:
  Igazad van, inkabb vagj kozejuk kezigranatot - meglatod, mit sikerul ezzel megoldanod!

  Nem tudom melyik gyerek erdemli ezt meg, hogy igy lassa a szuleit meghalni. S meg szerintetek beszelni sem kellene errol, mert ez az uszitas, hogy a "temat napirenden tartjuk". Nem az az uszitas, amit pl itt szinte az osszes hozzaszolo muvel, ok csak kimondjak az igazsagot. Dehogy vagytok ti rasszistak!”
 • 37. achilleus 2008. november 19. 19:16
  „Kedves Aranka! Írod:
  "Lehet igazságod abban, hogy a magyarországi rasszista szélsőjobb egyre durvább kezdeményezései vezetnek polgárháborús viszonyokhoz,"
  Félreértett!!! Önmagában a szélsőjobb messze kevés egy polgárháborúhoz. Ide alattomos uszítók kellenek! Higgye el nem az a veszélyes, aki ki is mondja, amit gondol! Ismeri a mondást: Amelyik kutya ugat, az nem harap! Viszont, van a gyűlöletkeltésnek "kifinomult", de mérhetetlenül alattomos módja. Ezek egyike a téma állandóan napirenden tartása, a rasszistaveszéllyel való riogatás, mindenkinek lerasszistázása, akinek a legkisebb kétségei támadnak az önmagukat antirasszistának kikiáltókkal szemben, félelemkeltés oda-vissza: "már nappal sem merek kimenni az utcára" stb. A sumákság hátterére Géza (33) pontjai igenis helyesen céloznak. Nem véletlenül ruandázok itt.
  Amit pedig a nevelésről mond, csak figyelmeztetem a marxizmus (dialektikus történelmi materializmus) alaptételére: A lét határozza meg a tudatot. És ez egy bizonyos szint alatt még igaz is!”
 • 36. geza 2008. november 19. 18:47
  „Kedves Aranka2
  Igazad van: nevelő, oktató megoldás kell.
  Javaslatom: engedj be magadhoz egy ilyen, jobb sorsra érdemes családot, meglátod mennyire sikerül őket a helyes útra nevelni.”
 • 35. aranka2 2008. november 19. 18:37
  „Geza, elolvastam a belinkelt cikket. Elképesztő marhaság.
  Kedves Achilleus, ha már megszólítottál, válaszolok. Először is a magázódás a neten számomra finomkodó ostobaságnak tűnik, de ha olyanod van, nyugodtan magázhatsz. Én nem teszem. Lehet igazságod abban, hogy a magyarországi rasszista szélsőjobb egyre durvább kezdeményezései vezetnek polgárháborús viszonyokhoz, ez nem változtat a tényen: nem ellenségkereső, hanem nevelő, oktató megoldást kell találni a társadalomnak a sajnos valóságos romakérdésre.”
 • 34. Ferrari 2008. november 19. 18:35
  „A vállalkozó cigány áldozat a rendőrség látókörében volt, többszörösen visszaeső bűnöző. Ki tudja milyen autókkal kereskedett, talán lopottakkal?
  Lényegben a lényeg : börtönben lett volna a helye!
  Nem kellett volna 2 embernek meghalni, ha a bűnözőket nem hagynák szabad lábon!
  Nekem az egész egy kicsit olyan maffiás-leszámolásnak tűnik.”
 • 33. geza 2008. november 19. 18:06
  „http://www.zpok.hu/globalizacio/lugano.htm

  A "grandiózus népességcsökkentő terv" elemei

  # a helyi kisebbségek, elégedetlen csoportok felfegyverzése, fegyverkereskedelem;
  # esetenként közvetlen beavatkozás jól megmagyarázott indokkal;
  # magánhadseregek, őrző-védő szolgálatok bevetése a kellemetlen embercsoportok ellen;
  # elszegényítés, éhínség,
  # a föld megszerzése a szegény országokban, rontva ezzel a helyi önfenntartás esélyeit;
  # olyan magok használatának ráerőltetése a szegény országok parasztjaira, amelyekből csak olyan növények termeszthetők, amelyek magjai alkalmatlanok a továbbtermesztésre;”
 • 32. smalltown 2008. november 19. 17:47
  „ugy mellesleg, ebben a csaladban arvan maradt nem tudom hany gyerek. Bontsatok pezsgot, gratulalok!
  Rabolintotok olyan modszerre, ahol kezigranatot vagnak egy csaladra. Mivel vagytok ti kulonbek az altalatok annyira lenezett ciganyoktol??”
 • 31. lehopeti 2008. november 19. 17:37
  „mindenki számára kedves és gyönyörűszép Magyarországunk kezdi utólérni Chicago-t, New Orleans-t, Mexikóvárost, Harlemet...a bűnözési ráta szempontjából. szép kilátások nem?
  lendületben az ország! itt az eredménye a túlzott liberalizmusnak, a túllihegett kisebbségi jogoknak, meg a halálbüntetés eltörlésének.meg még sok minden másnak, amihez sívó hülye vagyok, de ezzel nem vagyok egyedül. (félreértés ne essék, nem csak a mostani vezetés felelős ezért, hanem az összes eddigi - mielőtt bárki megkérdőjelezné a pártatlanságomat)”
50 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csődveszély a fémpiacon

A mostani formájában számos kis- és középvállalatot lehetetlenítene el a fémlopások visszaszorítását… Tovább olvasom