Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Ki tartozhat a polgárőrséghez?

Az Országos Polgárőr Szövetség az alábbi közleményt juttatta el a delmagyar.hu szerkesztőségébe:
"Az Országos Polgárőr Szövetséghez eddig egyetlen egy olyan "polgárőr" egyesület sem jelentkezett, amely a gárdához közelálló vagy a gárdához tartozó lenne.

Az Országos Polgárőr Szövetség tagjaitól megköveteli, hogy politikamentes és pártsemleges egyesületek legyenek és kizárólag szakmai alapon szerveződjenek. A hatályos törvényeket, az emberi méltóságot, az állampolgári jogokat minden körülmények között tiszteletben kell tartaniuk. Azok az egyesületek, amelyek politikai pártokhoz, szövetségekhez kötődnek nem lehetnek tagjai a szövetségnek.

Kizárólag az az egyesület számít az Országos Polgárőr Szövetség tagjának, amelyet az adott megyei szövetség tagjai közé vesz. Polgárőr pedig csak az lehet, aki jelentkezik az Országos Polgárőr Szövetségbe vagy ajánlják, valamint a következő feltéteknek eleget tud tenni: büntetlen előéletű, levizsgázik polgárőr alapismeretekből, majd ezután több hónapos polgárőri szolgálatot teljesít.

Az Országos Polgárőr Szövetség kezdeményezte a polgárőr név levédését, mivel az elmúlt hónapokban már alakult olyan egyesület, amelyik visszaélt a polgárőr névvel."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Motoros gázolt el két gyermeket

Elgázoltak két gyermeket a főváros XXIII. kerületében szerda délután - közölte a Budapesti… Tovább olvasom