Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Ki törődik a nyugdíjjal húszévesen?

A magyarok többsége úgy véli, idős korában nem lesz elég az államtól kapott juttatás életszínvonala fenntartásához, mégis nagyon kevesen választják az előtakarékosságot.
A 25 és 34 év közöttiek 65 százaléka elutasítja a rendszeres havi megtakarítást, és csak a 35 és 54 év közöttieknek is csak az egyharmada tesz féle pénzt. sőt, a megkérdezettek töb mint fele bevallotta: nem is érti a nyugdíjtervezéssel öszefüggő kérdéseket.

Az egyik nagy magánnyugdíjpénztár felmérése szerint itthon az emberek arra számítanak, hogy a nyugdíjkorhatár elérése után is dolgozni fognak, és munkával egészítik ki a havi apanázst. Az 55 év felettiek 64 százaléka szeretne élni ezzel a lehetőséggel.

Olvasóink írták

 • 2. Kolompár Rómeó 2008. július 08. 07:44
  „Mert ugye ma egyreszt kozos felelossegvallalas van (mi elkurtuk, ti meg majd kifizetitek, felteve, hogy adoztok; a szegeny kolomparokat nem szabad bantani, azoknak jar a penz), masreszt meg ongondoskodas, ugyanis amit befizetsz, arra nem kapsz semmit. Legyel kedves finanszirozni mindent magadnak.

  Ja, hogy akkor mire megy el az ado es a jarulek? Megvan annak is a jo helye: 200millas szovivoi honlap, lumpenmoni onkielegitese, Uj Magyarorszag fuzet, stb.”
 • 1. egy fiatal 2008. július 08. 06:59
  „Kérdés:
  Mégis hogyan gondolták a t. nyugdíjrendszer-reformerek, hogy akkor, amikor amúgy is hitelt veszek fel a tanulmányaimhoz, és nem biztos a megélhetésem (magyarul napról-napra élek) lesz majd pénzem előtakarékoskodni?
  Csak a t. olvasó gondolja meg, hogy még havonta 10e Ft-ot kellene megtakarítania, a napi kiadásai mellett.
  Ki tudja ezt a mai fiatalok között megengedni? Nyilván csak azok, akiket Apuci/Anyuci szponzorálni tud. És a többiek?
  Velük mi lesz?
  Fel kellene ébredni: 0 Ft-ból nem tudok még 10e Ft-ot megspórólni...

  Hol biztosítanak nekem olyan fizetést és olyan munkát, ami mellett MERHETEM a nyugdíjas éveimet előtakarékossággal finanszírozni? Mi lesz velem, esetleg a jövendőbeli családommal, vagy a gyerekemmel? Az iskola, a lakás(akár albérlet is, mert ugye ahhoz, hogy saját kuckó legyen, havi kb. 90e Ft-os törlesztőrészletek röpködnek), mind-mind pénz, emellett kizártnak tartom, hogy egy normális jövedelemből még plusz lehetne takarékoskodnom.

  Megint arról van szó, hogy azért vegyek fel hitelt, mert a t. nyugdíjreformereknek már nem számít, és majd az én gyerekem ki tudja fizetni az adósságomat, mint ahogyan az állam velünk ezt teszi.
  Kiábrándító.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érettségi 2008: idén is a matek sikerült a legrosszabbul

A tavalyihoz hasonlóan idén is 3,55 lett az érettségi vizsgák összesített átlaga. A 124 ezer 122… Tovább olvasom