Délmagyar logó

2019. 07. 24. szerda - Kinga, Kincső 19°C | 28°C Még több cikk.

Kiadják az osztrákok a magyar lányt megerőszakoló afgán migránst

Sarhadi Bilal Ahmadet közel két hónap után pénteken végre Budapestre szállítják.
Döntöttek az osztrák hatóságok a József Attila utcában üzemelő gíroszos mosdójában nemi erőszakot elkövető afgán férfi kiadatásáról: közel két hónap után pénteken végre Budapestre szállítják. A helyszínt még mindig a virtuális kocsmáros, Tibi atyával reklámozzák! – írja a Ripost.

Ahogy az Origo beszámolt róla, szeptember 9-én, hajnali 2 és 3 óra között a belvárosban, a Tibi atyával reklámozott József Attila utcai gíroszos mosdójában az ott dolgozó fiatal afgán migráns, Sarhadi Bilal Ahmad megerőszakolt egy 21 éves magyar légiutas-kísérő lányt.

A bűncselekménynek volt tanúja: az afgán munkatársa a kamerafelvételek szerint az ajtónál hallgatózott, többször is visszatért, mintha azt várta volna, hogy a migráns végezzen. Hallania kellett a lány tiltakozását, sikoltásait, de nem tett semmit. A rendőrség kihallgatta a tanút, de a nyomozás állásáról bővebb részleteket nem árultak el.


A fóti gyerekvárosból járt be az afgán migráns Pestre dolgozni

Az erőszakoló a fóti gyerekvárosból járt a belvárosba dolgozni, évek óta tartózkodási engedéllyel lakott ott. Az intézményben a migránsok mindent ingyen kapnak, rezsit sem kell fizetniük, nemhogy lakbért. Sarhadi Bilal Ahmad a lakótársai szerint összeférhetetlen, agresszív embernek ismerik, aki a társait is meglopta, nem is volt vele szívesen egy szobában senki.

Ugyanakkor hozzátették: nem értik, miért lett rendőrségi ügy egy lány megerőszakolásából, hiszen náluk otthon ezt a családok egymás között intézik el, vagyis szerintük legfeljebb a lány családja kérhetné számon az erőszakoló tettét. A nevelőnek hosszan el kellett magyaráznia, hogy nálunk a nő megerőszakolása bűncselekmény, amiért börtönbüntetés jár.


Most is egy migráns szolgál ki a büfében

A Ripost munkatársai felkeresték a gíroszozót, ahol az erőszak történt.

A helyet még mindig Tibi atyával reklámozzák, és mintha megállt volna az idő: most is egy fiatal migráns férfi szolgálta ki őket. Azt mondta, hogy ez az első munkanapja, de gyakorlottan mozgott a büfében, begyakorlott mozdulatokkal készítette a szendvicseket.

Mosdóba most is csak az átjárón keresztül lehet menni, ami a szomszédos étterembe vezet, ahol a dekoráció szintén Tibi atya kocsmáját idézi. Nem változtattak a nyitva tartáson sem, ugyanúgy hajnalig üzemelnek.

A pultban álló idősebb magyar férfi szerint "nem történt itt erőszak, a lány csak kiszínezte a sztorit". Különben is, minden csoda három napig tart, mondta, egy-két hétig kerülték a vendégek a helyet, de most már ugyanannyi a vevőjük, mint régen. Azt pedig nem is értette, miért kellene a gíroszozónál biztonsági intézkedéseket tenni, hogy ne fordulhasson elő hasonló eset.
 

Az áldozat elmenekült a nyilvánosság elől

Közben az áldozat, a 21 éves légiutas-kísérő lány, akit a Ripost szintén megtalált, minden nyomát eltüntette a közösségi oldalakról.

Életszerűtlen, hogy a történtek után azonnal, még hajnali háromkor feljelentést tett volna, ha nem történik meg az erőszak, amit egyébként a kamerafelvétel is bizonyít. Most minden lelkierejére szüksége lesz, hogy támadója szemébe mondja, mit tett vele. Valószínű ugyanis, hogy a bizonyítás megalapozásához szükség lesz a szembesítésre.
 

Miért tartott két hónapig a migráns kiadatása?

A konkrét kiadatási eljárásról a hatóság nem ad tájékoztatást, de az eljárásjog alapján azért tarthatott két hónapig a kiadatás, mert Sarhadi Bilal Ahmad nem egyezett abba bele. Ilyenkor a kiadatásról bírónak kell döntenie, és ha a döntés ellen az érintett fellebbez, akkor másodfokon is el kell bírálni az ügyét.

A kiadatási bíró nem a bűnösségről dönt, csak arról, jogszerűen kiadható-e a kikért személy. Miután megszületett a döntés, arról az Igazságügyi Minisztérium értesíti a magyar igazságügyi tárcát, majd a két állam hatósága egyezteti a kiadatás gyakorlati lebonyolítását, különös tekintettel a biztonsági intézkedésekre. Az afgán erőszakoló migránst feltehetően közúton hozzák pénteken Budapestre és itt előzetes letartóztatásba helyezik. Szexuális kényszerítésért több év börtön várhat rá.

(Lead-képünk illusztráció - a szerk.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: a Jobbik és az MSZP tele van korrupciós ügyekkel

Fidesz: a Jobbik és az MSZP tele van korrupciós ügyekkel
A Jobbik törvénytelenül finanszírozta saját kampányát, a szocialisták pedig szoros kapcsolatot… Tovább olvasom