Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Kiállítást terveznek a kastélyban

A fertőszéplaki önkormányzat mintegy 700 ezer forintból illemhelyet alakíttatott ki a település központjában található, felújításra váró Széchényi-kastélyban. Ez alapfeltétele annak, hogy még idén kiállítást tarthassanak a műemléki védettségű épületben.

– A kastély ügye évek óta egy helyben mozog, a gazdasági körülmények nem kedvezőek, a legutóbbi, komolyabb szándékú befektető is visszalépett, így az önkormányzat továbbra is keresi a kastély hasznosításához a partnert – mondta Bozsvári István polgármester. – Kimeszeltettük a helyiségeket, rendben tartjuk a külső és a belső udvart. Az épületet használni, hasznosítani szeretnénk, hogy ne vesszen el végleg. Most még az iskola aulájában nyílik kiállítás a Fertő-parti amatőr festők alkotá-

saiból, de decemberben már a kastélyban szeretnénk megtartani. Amennyiben kedvező lesz a visszhang, nagyobb szabású tárlatokat a kastélyban rendezünk és fellépési lehetőséget biztosítunk előadóművészeknek, társulatoknak.

A fertőszéplaki falunap programjai

Szombaton reggel tíz órakor a polgármester veszi át a megyezászlót. Délután kettőtől játszóház várja a gyermekeket, majd labdarúgó-mérkőzések, kulturális műsorok következnek. A napot bál és tűzijáték zárja. A programok a vasárnap délelőtti horgászversennyel folytatódnak. Este öttől a nyugdíjasok adják elő műsorukat, majd ezen a napon is bállal ér véget a falunap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tünetmentessé tehető az allergia

Sopronban az Erzsébet-kórházban tartanak allergia-szakrendelést. Itt ki-ki megtudhatja, hogy milyen… Tovább olvasom