Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Kiégett a lépcsőház

Kigyulladt tegnap kora délután egy győr-adyvárosi panelház kilencedik emeleti lépcsőháza. A mentéshez még Csornáról is elindult egy tqzoltóautó, szerencsére nem volt rá szükség.
Huszonhét tqzoltó vonult nyolc autóval a helyszínre, mi-

után riasztást kaptak, hogy Győrben a Földes Gábor utca 31. szám alatt kigyulladt az egyik lépcsőház.
– A sqrq füstben alig lehetett látni, nekem a szomszéd csengetett át, hogy gyorsan menjek le, amíg tudok – mesélte a hetediken lakó egyik idős asszony, aki mezítláb, cipőjével a kezében menekült a házból. A tqzoltók mindenkit kiküldtek a negyvenlakásos épületből, a ház előtti füves téren körülbelül harmincan várták, hogy visszatérhessenek otthonukba.
A mentéshez nyolc autóval vonultak ki a tqzoltók, őket rendőr- és mentőautó követte, szerencsére utóbbira nem volt szükség. Hamar kiderült, mi okozta a tüzet: egy lépcsőházba kitett ócska heverő gyulladt ki – hogy hogyan, egyelőre rejtély, a tqzoltók a vizsgálat befejeztéig találgatni sem szeretnének. A tqz nem terjedt tovább a lépcsőházból, a felső három emeletet azonban beterítette a sqrq füst, onnan a tqzoltók 6–7 embert menekítettek le a lépcsőn. Két kilencedik emeleti lakás ajtaját be kellett törni, nem lehetett tudni ugyanis, van-e valaki a lakásokban. Mint kiderült, üresek voltak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerekeket gyógyítani

a legnagyobb kihívás

A győri Petz-kórház dr. Székely Ferenc-emlékéremmel kitüntetett két fiatal orvosa: dr. Báthori… Tovább olvasom