Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Kiemelkedő eredményt ért el a MOL Rt.

Kiválóan teljesített az idei első háromnegyed évben a MOL. A magyar olajtársaság hétfő reggel közzétett gyorsjelentése szerint a csoport az elemzői várakozásokat jóval meghaladó, 306,9 milliárd forint nettó eredményt ért el az idén, ami 59 százalékkal haladja meg a tavalyi hasonló időszak nettó profitját.
A gyorsjelentés az eredmény növekedését a kutatás-termelés, a feldolgozás és a kereskedelem üzletágak kiemelkedő üzleti teljesítményével, valamint a gáztranzakció nyereségével magyarázza.

Megjegyzik: a harmadik negyedévre vonatkozóan a dollár erősödése, a finomítói termékek értékesítésének növekedése és a kedvezőbb petrolkémiai üzleti környezet is javította az eredményt.

A csoport nettó árbevétele az első háromnegyed évben 33, a harmadik negyedévben 30 százalékkal haladta meg az előző évi bázist.

Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója a cég közleménye szerint az eredmények kapcsán kifejtette: a társaság elkötelezett a további terjeszkedésre, amit mutat, hogy új kutatási területeket szerzett Oroszországban és Pakisztánban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az omegás Benkő Lászlóval készül első CD-je

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom