Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Kiengedték a kórházból a vízbe veszett gyerekek szüleit

Kiengedték a kórházból a szerdán a mohácsi kompnál vízbe veszett gyerekek szüleit. A HavariaPress úgy tudja, a rendőrségen minden valószínűség ma kihallgatják a házaspárt, erre ugyanis tegnap nem volt lehetőség.
A HavariaPress úgy tudja, a rendőrségen minden valószínűség ma kihallgatják a házaspárt, erre ugyanis tegnap nem volt lehetőség. Az ügyben egyelőre ismeretlen tettes ellen indult eljárás, a hivatalos megfogalmazás szerint halált okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt.

Mint a hírügynökség korábban hírül adta, tegnap két gyermekkel merült a Dunába egy személyautó a mohácsi kompnál. Az esetnek szemtanúi voltak a gyerekek szülei, akik néhány perccel azelőtt szálltak ki a kocsiból, hogy az autó a lejtős partoldalon gurulni kezdett. A szülők megpróbálták megállítani a kocsit, de nem jártak sikerrel. Az eset reggel történt, az elsüllyedt autót délután nem sokkal találták meg a búvárok, tíz perccel azon határidő lejárta előtt, amikor még egy hideg vízbe merült emberi testet újra lehet éleszteni. A három, illetve ötéves gyerekeket azonban a biztonsági öv és egyéb körülmények miatt nem tudták kiemelni a víz alól, csak a teljes kocsival együtt. A két kisgyermeket ekkor már nem lehetett megmenteni. Az ügyben egyelőre tovább folyik a vizsgálat.

Az elsődleges vizsgálatok szerint nem, vagy nem eléggé volt behúzva annak kocsinak a kéziféke, amelyik szerdán a mohácsi kompnál a Dunába csúszott. A mohácsi rendőrkapitány a Nap-Keltében azt is elmondta, hogy a 3 és 5 éves kisfiúk a gyerekülésben nem voltak bekötve, amikor az autó gurulni kezdett és a folyóba csúszva elsüllyedt.

A két kisgyerek megfulladt a a jeges vízben, mire a tűzoltók és búvárok 100 méterre az átkelőtől megtalálták a kocsit. Mindkét szülő sokkos állapotban kórházban van. A rendőrség vizsgálja, hogy ki vezette a kocsit, mert a sofőr felelőssége az autó biztonságos rögzítése.

hirado.hu/Havaria Press

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mozaik

Edzőképzés. A Győr-Moson-Sopron Megyei Labdarúgó Szövetség MLSZ „D”… Tovább olvasom