Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

kifelé a gödörből?

Felfüggesztették a megyei játékvezetői bizottság munkáját. A labdarúgó-szövetség elnöke szerint azért, mert kisebb válságba került a megyei játékvezetés.

labdarúgás

Mint ahogy arról beszámoltunk, a megyei labdarúgó-szövetség legutóbbi elnökségi ülésén felfüggesztették a megyei játékvezetői bizottság működését.
A döntés hátteréről megkérdeztük az érintetteket. Horváth Cs. Attila, a megyei LSZ elnöke szerint az elmúlt évek tapasztalatai alapján kisebb válságba került Győr-Moson-Sopronban a játékvezetés:
„ Ezt jelzi, hogy az országos keretből többen is kikerültek, helyettük pedig nem került be senki a megyéből – mondta a szövetség első embere. – Úgy gondoljuk, ennek oka az oktatásban, a menedzselésben keresendő, mindezeket egyébként megerősítette az országos bizottságtól érkező állásfoglalás is. Gondot jelentett az is, hogy a jb, amelynek működési feltételeit mindig teljes mértékben biztosítottuk, nem mindig működött együtt velünk, megkérdőjelezte az elnökség döntéseit. A bizottság tagjai nem vették figyelembe a szövetség strukturális felépítését, morális gondok is adódtak.”
Horváth Cs. Attila azt mondja, mindez nem azt jelenti, hogy el kell felejteni az elmúlt évek munkáját.
„ A játékvezetői bizottság túlnyomórészt megoldotta feladatait, s mindezt társadalmi munkában, amiért köszönet jár. Azonban, hogy kikerüljünk a gödörből, változásra van szükség. Nem szeretnénk például tizenéves, rutintalan játékvezetőket látni a pályákon, helyettük a tíz-tizenöt éves játékosmúlttal rendelkező volt labdarúgókat akarjuk a játékvezetésbe bevonni. Bízom benne, hogy egy új, keményebb kezű vezetéssel mindez sikerülhet.”
Kiss Géza, a felfüggesztett játékvezető-bizottság elnöke szerint nem tett jót az elnökség és a bizottság kapcsolatának, hogy előbbi gyakran „beleszólt” a munkájukba.
„ A megyei szövetség elnöksége részéről egyébként semmilyen indok nem hangzott el a felfüggesztést illetően. Tényként közölték, hogy nem fogadják el a beszámolómat és egy ad-hoc bizottságot hoznak létre az új bizottság megválasztásáig.”
Hogy mi vezethetett idáig, azt Kiss Géza sem érti.
„ Több szakmai kérdésben nem értett egyet velünk az elnökség, a szövetség részéről nyáron több általunk javasolt személyt is kifogásoltak a játékvezetői keretben.”
Kiss Géza csaknem egy évtizedes munka után távozik a játékvezetői bizottság éléről.
„ Amit még sajnálok, hogy a döntés következményeként olyan emberek is távoznak a bizottságból, akik nagyon sokat tettek a sportágért.”
A szövetségben ma ismét elnökségi ülést tartanak, amelynek egyik napirendi pontja az új játékvezetői bizottság kialakítása, az elnök megválasztása lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itthon is bemutatták a Vistát

Vityi Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója bejelentette, hogy az üzleti felhasználók… Tovább olvasom