Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Kifizetné a Neo FM adósságát egy ügyvédi iroda

Egy ügyvédi iroda, amely mögött amerikai befektetők állnak, egy forintért megvásárolja a Neo FM kereskedelmi rádiót üzemeltető FM1 Zrt.-t, és átvállalja a cég csaknem 600 millió forintos, a médiahatóság felé fennálló tartozását - írta a Népszabadság szombaton.
A lap információi szerint az FM1 Zrt. 100 százalékának eladásáról szóló szerződés csak akkor lép életbe, ha a médiahatóság is belegyezik abba, hogy miután az új tulajdonos kifizeti a tartozásokat, és leteszi a bankgaranciát, megmarad a Neo FM műsor-szolgáltatási szerződése, így a rádió tovább működhet.

A Médiatanács június 20-án mondta fel a kereskedelmi rádió műsor-szolgáltatási szerződését, azzal az indokkal, hogy a menedzsment nem élt a számára kidolgozott, az adósság rendezését célzó mentőcsomaggal. Az FM1 mintegy 600 millió forint műsor-szolgáltatási díjat és a halmozódó tartozás miatt korábban kiszabott bírságot nem fizetett be, illetve nem tette le a szerződésben vállalt 150 milliós bankgaranciát - emlékeztet a Népszabadság.

Az FM1 június 19-én csődvédelmet kért, valamint 500 milliós váltót ajánlott fel tartozása fejében - írta a lap, hozzátéve, hogy a cég a napokban fellebbezett a műsor-szolgáltatási szerződés felmondása ellen.

Olvasóink írták

 • 15. daffy 2012. július 08. 17:18
  „Az ország is kapott hitelt,fedezete:Magyarország édesvíz bázisa.Nekem a lakáshitelemet vállalhatná át valamelyik bank.”
 • 14. alfoldi 2012. július 08. 15:13
  „Ilyen értéke van egyesek számára mások agymosásának.

  Kik a vevők? Ez egyáltalán nem lényegtelen kérdés! Ez is titok vagy tabu?

  Igaz slágerek közé csomagolva, turmixként.

  Látszólag a mi szórakoztatásunkért, valójában mi manipulálásunkért.”
 • 13. X_Y 2012. július 08. 07:55
  „11. Mozimasiniszta 2012.07.07. 22:53

  Őszintén sajnállak... Nehéz lehet ilyen kevés neuronnal élni...”
 • 12. karaly 2012. július 08. 07:46
  „A Klub rádiónak kell a frekvencia. A gyökereket pedig sejthetjük.”
 • 11. Mozimasiniszta 2012. július 07. 22:53
  „Ebgondolat ! veszett egy gondolataid vannak, és el-veszett a gondolataid fonala, még úgy a párt-állami időkben !
  Nevezett szerződés nemfizetés miatt : felbontatott ! ettől fogva tudni illene az ügyvéd uraknak, hogy ha rendezik is az adósságot, a szerződés már nem él !”
 • 10. Ebgondolat 2012. július 07. 18:40
  „Amúgy az való igaz, hogy a Sláger Rádió sokkal színvonalasabb volt, mint a Neo FM! De, hát ugye az MSZP-fidesz mutyikoalíció kicsinálta a Slágert és a Danubiust, hogy felosszák egymás közt (NeoFM, ClassFM) a piacot.
  Most csak annyi történik, hogy a korábbi mutyikoalíció felbomlott és a nem létező 2/3 mögé bújva az egyik mutyizó elveszi a másik mutyizótól a zsákmányt.
  Azóta persze már jogerős bírósági ítélet született arról, hogy törvénytelen volt az egész eljárás, de mivel Abszurdisztánban vagyunk, természetesen nem állították helyre az eredeti állapotot...
  Ja és természetesen a törvénytelenül lezajlott pályáztatást vezető szalai annamária azóta elnyerte méltó jutalmát és a pártállami médiahatóságot vezeti...”
 • 9. Ebgondolat 2012. július 07. 18:33
  „Ajjjajajj! Na, most fel van adva a lecke alaposan a pártállami médiahatóságnak: most aztán végérvényesen kiderül, hogy ez a pártállami hatóság valóban meg akarta-e "menteni" a NeoFM-et vagy egy mondvacsinált okkal szabaddá akarták tenni a frekvenciát egy újabb fidesz mameluk rádiójának.
  Ami a Klubrádió (sose hallgattam) körül zajlik, az már egyre inkább kezd kínossá válni a pártállamnak és annak egyik hatóságának...”
 • 8. rózsakert 2012. július 07. 13:52
  „minek????????ez egy nagy nulla...pénzt bele...muhahahahahaha”
 • 7. Mignon 2012. július 07. 13:10
  „3. Banki!

  Miert kerülöd a temat, mint a forro kasat..?
  Miert nem irod le öszinten gondolataid...?
  A Delmagyar honlapjan mindenki leirhatja velemenyet, mert ehhez joga van!

  A zsidokra gondolsz?

  Na ugye.”
 • 6. la-za 2012. július 07. 13:02
  „Nekem jóval kevesebb az adósságom. Mit kell tennem érte, hogy átvállalja valaki....? :)))”
 • 5. Egyolvasó 2012. július 07. 11:30
  „"Kifizetné a Neo FM adósságát egy ügyvédi iroda"

  Ebben van valami buktató? Vagy el vár érte valamit??”
 • 4. Egyolvasó 2012. július 07. 11:30
  „"Kifizetné a Neo FM adósságát egy ügyvédi iroda"

  Ebben van valami buktató? Vagy el vár érte valamit??”
 • 3. bánki 2012. július 07. 10:34
  „Nekem nagyon gyanús !
  Amerikai titokzatos befektető ? Ronai ügyvédi iroda ? A MÁV jóvátételből majd levonják a befektetés értékét !
  ,,Az FM1 Konzorcium a 2009-ben kiírt, a magyar kereskedelmi rádiók üzemeltetéséről szóló állami koncessziós pályázatra alakult. Nyertes pályázatában évi 200 milliós fix frekvenciadíjat és az árbevétele felét ígérte, összesen minimum 350 millió forintot. A Konzorcium a rádió reklámidejét teljes egészében egy külső cégnek (sales house) adja el, amely azt továbbértékesíti. Ha a Konzorcium nyomott áron adja el a reklámidőt, akkor a viszonteladónál realizálódik a nyereség jelentős része, a konzorcium árbevétele pedig csak a minimális koncessziós díj fizetését teszi lehetővé a magyar állam felé.[1]
  A sales house-t akkor tekintette az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT által 2009 nyarán kiírt koncessziós pályázat kapcsolt cégnek, ha a rádió tulajdonrésze meghaladja a 25%-ot benne. Ez a feltétel azonban nagyon könnyen kijátszható.
  Sajtóhírek szerint a 2009-es rádiópályázat végeredménye az ORTT delegáltjait adó nagy parlamenti pártok megegyezésével jött létre. Az FM1 pályázati győzelmét az MSZP-s tagjai támogatták, a másik győztest, az Advenio Zrt.-t pedig a fideszesek. Az FM1 stabil befektetői háttér hiányában vonzóbbnak tűnt, mint a külföldi intézményi befektetők kezében lévő riválisok.[2]
  Az FM1 Konzorcium 2009 novemberében zártkörűen működő részvénytársasággá alakult."”
 • 2. kumisz 2012. július 07. 09:57
  „Én miért nem kérhetek csődvédelmet???”
 • 1. Lámpion 2012. július 07. 09:11
  „Akkor LMP-rádió lesz belőle.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közzétette második féléves munkatervét a kormány

A kabinet novemberben a pénzügyi konglomerátumokról és a felnőttképzésről szóló törvényjavaslatokat… Tovább olvasom