Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Kijelölték kedden a Magyar Gárda perének új bíráját

A Fővárosi Bíróságon (FB) kedden kijelölték a Magyar Gárda feloszlatására indított per új bíráját. A korábbi bírónő elfogultságot jelentett be, ugyanis telefonos fenyegetéseket kapott az ügy miatt.
A Magyar Gárda akkor közleményében ítélte el a fenyegetést, szerintük ez nem a gárda érdeke. Az új bíró Pataki Árpád, az FB személyiségi jogi pereiből ismert tanácselnöke lesz.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, elmaradt hétfőn a Magyar Gárda feloszlatására indított per újabb tárgyalási napja, egyebek mellett azért, mert az ügy bírája névtelen fenyegetéseket kapott. A bíró ezért elfogultságot jelentett be, a Fővárosi Bíróság Polgári Kollégiumának vezetője pedig intézkedett új bíró kijelölésére. A következő tárgyalási napot hivatalból tűzi ki a bíróság. A tárgyalás elmaradása nem okoz elhúzódást a peres eljárásban, ugyanis az elutasított beavatkozási kérelmek miatt a beavatkozni szándékozók fellebbezést nyújtottak be a bírósághoz. Fellebbezési kérelmüket a Fővárosi Bíróság szerdán terjesztette fel a Fővárosi Ítélőtáblához. A per csak az ítélőtábla döntése után folytatható.

A Fővárosi Bíróság sajtótitkárságán a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatták, hogy kedden Pataki Árpádot jelölték ki a Magyar Gárda feloszlatására indított per bírájának. Azt még nem tudni, mikor folytatódik a tárgyalás, mert az a beavatkozók fellebbezését vizsgáló ítélőtáblai döntés után várható.

Az új bíró kijelöléséről elsőként beszámoló HVG.hu azt írta, Pataki Árpád jog- és sajtótörténeti írásairól is ismert jogász. Ő honosította meg a pártközeli jelzőt az ítélkezésben, miután helyreigazításra kötelezett több újságot, melyek pártcégként írtak le politikusok és családtagjaik által üzemeltetett vállalkozásokat. Pataki bíró utasította el a Szárhegy-dűlő-Sárazsadány-Tokajhegyalja Kft. keresetét, melyet az Élet és irodalom egy cikke miatt nyújtottak be. Arról kellett döntenie, hogy taggyűlésnek minősült-e az a rendezvény, melyen részt vett és gazdasági tanácsokat adott Orbán Viktor, volt miniszterelnök is.

Olvasóink írták

 • 5. Árpád Vére 2008. szeptember 09. 19:25
  „Melött még a londoni beleesne a szorosba, segíteni szeretnék neki a ködeloszlatásban:

  http://www.fusz.hu/node/8912

  http://barikad.hu/node/17973

  londoni! Nézzed csak az M1-et a RTLKlub-ot és TV2, mert örökre sötétségben maradsz.”
 • 4. kleizmeir 2008. szeptember 03. 11:13
  „londoni! Ön nagyon messzire tévedt.”
 • 3. Hungaricum 2008. szeptember 03. 08:15
  „A magyar libamáj viszont nem lett "hungarista", nem is foglalkoztak vele.”
 • 2. londoni 2008. szeptember 03. 03:10
  „...es emlekezzunk vissza, hogy kikbol kerultek ki a munkasorok?! Az alja, csurhe, csoro emberekbol, akik ezzel akartak nagyok lenni. Velunk szemben is lakott egy ilyen csoro idiota, akitol mindig is tartottunk. Olyan sotet elmeju volt szerencsetlen, hogy felo volt, hogy egyszer csak kerkedesbol el kezd lovoldozni... mert ugye fegyveruk is volt. Volt egy halom gyereke, egy szobaban laktak nyolcan!! es nemhogy a kolkeit nevelgette volna es a csaladjaval toltotte volna az idot, vagy az elete minosegen javitott volna, inkabb vonulgatott a hasonszoru "bajtarsakkal". Az a velemenyem, hogy minden ilyen mozgalmak, legyen az munkasorseg vagy garda, vagy barmi, mindig is a sotet emberek gyulekezete, akik nemhogy a sajat dolgukkal- es csaladjukkal foglalkoznanak vagy pihennenek otthon, inkabb vonulgatnak. Meg lehet nezni a tv-ben a gardistakat is, nem sok ertelemes arcot lehet koztuk latni...”
 • 1. maci52 2008. szeptember 02. 21:00
  „Bezzeg amikor munkásőrök masíroztak gépisztollyal a nyakukban,békésen lövöldöztek,az volt ám a szép,kedves elvtársak,ha azok visszajönnének nem lenne semmilyen per.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Továbbra is hétfőn és kedden ülésezik a parlament

Szeptember 15-i héten kezdődik és várhatóan december 22-i hétig tart az Országgyűlés őszi ülésszaka… Tovább olvasom