Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Kilenc embert gyanúsítanak a sorozatos bolti lopásokkal

Sarkad - Kétnapos razzia során kilenc nőt és férfit állított elő a rendőrség a Békés megyei Sarkadon bolti lopások miatt. Kiskorú veszélyeztetése miatt pedig négy kiskorú gyermek ideiglenes elhelyezéséről is döntöttek.
Sarkadon az utóbbi időben elszaporodtak a bolti lopások az egyik nagyáruházban, emiatt a hipermarketlánc azt fontolgatta, hogy bezárja az üzletet. A razzia során több lopott árucikk is előkerült - közölte Albert István, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Hétfőn még csak annyit közölt a rendőrség, hogy vagyon elleni bűncselekmények miatt többeket előállítottak Sarkadon. Az előállítások kedden folytatódtak, összesen kilenc nőt és férfit hallgatott ki a rendőrség egyiküket őrizetbe is vették, egyiküknek pedig, mivel rablás gyanúja is felmerült, előzetes letartóztatását kezdeményezték. A rendőrség kiskorú veszélyeztetésével, lopással és orgazdasággal gyanúsítja a kilenc sarkadi lakost.

Az ügy előzménye, hogy az elmúlt időszakban a helyi Tesco üzletben mindennapossá váltak a lopások. Főként értékesebb illatszereket, alkoholt és cigarettát loptak. Az elkövetők többször is 14 év alatti gyerekeket küldtek be az üzletbe lopni, az is előfordult, hogy bántalmazták a pénztárost és az üzletvezetőt, amikor leleplezték a lopásokat. Az üzletlánc azt fontolgatta, hogy a lopások miatt bezár Sarkadon, végül megerősítették a biztonsági szolgálatot, a rendőrség pedig február másodikán és harmadikán előállította a lopások gyanúsítottjait.

Olvasóink írták

 • 4. kisokos 2009. február 03. 18:44
  „Tökéletes látlelete a cigány bűnözéssel kapcsolatos rendőri hozzáállásnak. A lopások és a bolti dolgozókkal szembeni atrocitások nem egy -két hete kezdődtek, akkor mégis hogy van az, hogy most mutat fel a rendőrség ilyen látványos eredményeket. Kellett hozzá a hétvégén Miskolcon történtek. A félreértések elkerülése végett, nem csak a rendőrség hibáztatható az eddig történtekért, hanem az a hatalmon lévő politikai elit magatartása is. ( lásd pl. Gusztos, Draskovics nyilatkozatai ) Ezzel egy időben Miskolcon is bekeményít most már a rendőrség.
  Nagyon remélem, hogy lassan az egész országban helyére teszi ezt a problémát a rendőrség, és a szart kavaró politikusaink pedig végre nem pofáznak bele a rendőrség munkájába.”
 • 3. KolompárRómeó 2009. február 03. 18:37
  „Ez csak az egyik család negyede volt, akiket gyanusítanak.

  Mellesleg tegnap a Kossuth-on szó volt a témáról. Egy rohadt szó nem esett arról, hogy kátrányos helyzetűek lettek volna az elkövetők. Aztán megszólalt valami cigány önkormányzati lófax, hogy ő próbált beszélni az elkövetőkkel, rendszeresen ott állt a tecsó előtt és győzködte őket, hogy ne csinálják.

  Ha már a néhány kevésbé szellemileg retardált ezt felismeri, akkor a miskóci rendőrkapitány miért nem mondhakja ki?”
 • 2. dodó 2009. február 03. 16:36
  „Csak kilenc cigány van Sarkadon?”
 • 1. igazságkereső 2009. február 03. 16:24
  „Senki nem mer hozzászólni, ah értem, nehogy véleményt nyilvánítsanak az elkövetőkről.Nehogy átvezényeljék
  Őket szakmai tanácsadónak kihez is? Na kihez is??!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A versenyhivatal is vizsgálja a Megasztár 4-et

Versenyfelügyeleti eljárást indított a Gazdasági Versenyhivatal a Megasztár 4 kapcsán a TV2-t… Tovább olvasom