Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

Kilencszázegy ember halt meg 2006-ban az utakon

Kilencszázegy ember meghalt, több mint hatezren súlyosan megsérültek az első háromnegyedévben történt közlekedési balesetekben - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.
A balesetekben összesen csaknem 21 ezer közlekedő sérült meg. A tavalyi év hasonló időszakához képest ugyanakkor 2 százalékkal csökkent a közúti közlekedési balesetek száma, és 4 százalékkal kevesebb volt a halálos áldozat, 1 százalékkal kevesebb a súlyos sérült, csupán az ittasan okozott balesetekből volt 4 százalékkal több az első kilenc hónapban.

A balesetek 13 százalékának hátterében alkoholos befolyásoltságot mutattak ki. Az alkohol hatása alatt okozott balesetek száma a Dél-Alföldön nőtt a legnagyobb mértékben, több mint harmadával. Ugyanakkor Budapesten az eltelt kilenc hónap alatt egyetlen halálos kimenetelű ittasan okozott baleset sem volt.

A közúti balesetekben leggyakrabban a keresztező irányban haladó járművek ütköztek. A második leggyakoribb baleset a gyalogosgázolás, melyek 7 százaléka halálos kimenetelű volt.

A balesetek 62 százalékát személygépkocsik, 10 százalékát teherautók, 9 százalékát kerékpárosok, 7 százalékát gyalogosok okozták.

A balesetek 92 százaléka a járművezetők hibájából történt. A balesetek 67 százaléka lakott területen történt. Az autópályákon közlekedők a balesetek mindössze 2 százalékát okozták, az ezeken a szakaszokon megsérült személyek 32 százaléka külföldi volt. Az autópályák közül a legtöbb baleset az M7-en történt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várja az euró bevezetését?

Tovább olvasom