Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Kis Hitlernek nevezték a gazdasági igazgatót

"Kis Hitlernek" nevezték kollégái a csepeli kettős gyilkosság kapcsán elhíresült iskola gazdasági igazgatóját, akit előzetes letartóztatásba helyezett a rendőrség bűnsegédlet miatt - olvasható abban a levélben, amelyet az iskola tantestülete fogalmazatott meg a tragédia után.
A XXI. kerületi önkormányzat közleményében a Blikk című napilap vasárnapi számára hivatkoznak, melyben az volt olvasható, hogy "akár a terror iskolájának is nevezhetnénk a csepeli kettős gyilkosság helyszínét. Hihetetlen részletek kerültek napvilágra Deme Gáborral, az egyik gyanúsítottal kapcsolatban. A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola gazdasági igazgatója állítólag rettegésben tartotta a diákokat és a tanárokat".

A közleményben emlékeztettek: egy biztonsági embert gyanúsítanak azzal, hogy 2009. január 7-én Deme közreműködésével agyonlőtte az intézmény igazgatóját és egyik tanárát. Deme Gábort 2010. január 14-ig társtettesként, azóta bűnsegédként tartják előzetes letartóztatásban.

A kettős gyilkosság elkövetésével Kun Tamást, az intézmény egykori gondnokát gyanúsítják - áll a közleményben.

Mint a közleményben felidézték: a Blikk cikke szerint Weszelovszky Károlyhoz, az iskola alapítványának kuratóriumi elnökéhez a tragédia után érkezett levélben három oldalon keresztül sorolják Deme tetteit. A tantestület nevében készült írásból kiderül: a férfi többször bántalmazta és megalázta a diákokat. Az iskolában a tanárok sokatmondóan "kis Hitlernek" nevezték a gazdasági igazgatót. Deme állítólag kamerával figyelte az iskola minden zugát, mindig tudta, ki merre tartózkodik az épületben. Aki pedig panaszt akart tenni ellene, megrágalmazta, vagy pedig azonnal kirúgatta - áll a tantestület levelében a közlemény szerint.

Volt kollégái a közlemény alapján még azzal vádolják Demét, hogy az egyik kilencedikes diákot ököllel verte, mert nem vette le előtte a sapkáját. Egy másik hatodikos diákot pedig bevitt a fiúvécébe, és fojtogatott. Egy harmadikat pedig a lépcsőn vert meg a többi gyerek szeme láttára.

Arról is írtak, hogy egy sportnapon kivitte a gyerekeket focizni a Duna partra, ahol az egyik tanulót ruhástul belevágta a folyóba, majd vizesen hazazavarta - olvasható a közleményben.

Olvasóink írták

 • 5. jq 2010. április 08. 12:04
  „Erről meg azt se tudod, hogy elvtársad...”
 • 4. Léni 2010. március 16. 11:31
  „Én egy másik " kis Hitlerről" tudok.”
 • 3. valakiiii 2010. március 16. 07:29
  „DÉLMAGYAR!!!!!! KIMARADT HOGY MSZP.....

  Hihetetlen részletek kerültek napvilágra az MSZP-s Deme Gáborral, az egyik gyanúsítottal kapcsolatban. A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola gazdasági igazgatója állítólag rettegésben tartotta a diákokat és a tanárokat."”
 • 2. töröggszultán 2010. március 15. 21:39
  „Namármost, ha az én kölköm jött volna haza csuromvizesen onnantól semmi gond nem lett volna tovább az igazgató úrral...”
 • 1. zero 2010. március 15. 08:39
  „Érdekes és mszpés volt”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feljelenti a BKV volt igazgatóját Bruck Gábor

Jogi lépést tesz rágalmazásért Antal Attila, a BKV volt vezérigazgatója ellen Bruck Gábor, a… Tovább olvasom