Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

Kis Putyinként emlegeti Orbán Viktort a Sunday Times

Az írás szerint a lakosság harmada a szegénységi küszöb alatt él, az ország viszont "úszik" az unió által folyósította milliárdokban.
Orbán Viktor miniszterelnök politikájáról közöl elemzést a The Sunday Times.

A vasárnapi konzervatív brit lap cikke a "Magyarország miniszterelnöke kis Putyinná kezd változni" cím alatt jelent meg. A helyszíni riportelemekkel átszőtt írás szerint a lakosság harmada a szegénységi küszöb alatt él, az ország viszont "úszik" az Európai Unió folyósította milliárdokban. Az állami beruházásokból ugyanakkor a "vezetőhöz hű oligarchák új kasztja" húz hasznot.

A The Sunday Times írása szerint a nyugati szövetségeseket azonban leginkább a magyar kormányfő és Vlagyimir Putyin orosz elnök kapcsolata aggasztja, és már olyan hangokat is lehet hallani, hogy Magyarország Oroszország trójai falovává válik az Európai Unióban.

A tudósító, Bojan Pancevski felidézi a paksi atomerőmű bővítéséről kötött magyar-orosz megállapodást, és azt írja, hogy a NATO-tag Magyarország csak vonakodva támogatja az Oroszország ellen az ukrajnai katonai beavatkozás miatt foganatosított EU-szankciókat.

Kovács Zoltán, a kormány nemzetközi szóvivője ugyanakkor a lapnak azt mondta, hogy a keleti nyitás gyakorlatias lépés, amelyet gazdasági okok motiválnak. A szóvivő visszautasította Barack Obamanemrégiben tett kijelentését, amelyben az amerikai elnök Magyarországot a civil társadalom nyílt megfélemlítésével vádolta. Kovács Zoltán szerint az "illiberális állam" meghatározás a túlzottan liberális kapitalizmus megzabolázását és a konzervatív értékekre alapozott demokrácia megteremtését jelenti.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokkoló: elkábítva kényszerítették prostitúcióra a kiskorút, akit apja adott el

A kislányt apja korábban is eladta már, akkor azonban hazaszökött. A kiskorút prostituáltként… Tovább olvasom