Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Kismamajóga: testi-lelki felkészülés a szülésre

A speciálisan kismamáknak kifejlesztett gyakorlatokra épülő, a babára való ráhangolódást és a leendő anyukák tudatosságát elősegítő jóga egyre népszerűbb a leendő anyukák körében. Sopronban hétfőn indul kismamajóga két, a közelmúltban végzett oktató közreműködésével.
Jóga kismamáknak. Ki más tarthatna hitelesebben ilyen foglalkozásokat, mint egy várandós anyuka? Völkerné Dongó Noémi kismamajóga-oktató a várandósság 34. hetében jár. Az ő otthonában találkozunk. Üde, kiegyensúlyozott, mosolygós kismama, nagy pocakkal. Balla Krisztina jóga- és kismamajóga-oktatóval együtt kezdik el mesélni a történetet, ami elvezette őket idáig.
– Régóta érdekeltek a különféle meditációs, relaxációs technikák, számos önismereti kurzuson vettem részt. Mivel lételemem a mozgás, a jógában találtam meg mindazt, ami egyúttal szellemi út és életforma is lett a számomra. Közben megismerkedtem a háborítatlan szülés témakörével, ami szintén érdekelt – meséli Krisztina.
– Két hete végeztünk Budapesten mint kismamajóga-oktatók – veszi át a szót Noémi. – A sport, a mozgás hozzám is közel állt, de olyan mozgásformát kerestem, ami a belső világunkra való figyelést is elősegíti. Másfél éve jógázom rendszeresen. Amikor kismama lettem, ugyanúgy folytattam a gyakorlatokat, de sok közülük nem esett jól. Rátaláltam a speciálisan erre az állapotra kifejlesztett kismamajógára, és magamon is éreztem a jótékony hatását.
Krisztina Kapuváron már tart kismamáknak foglalkozásokat, hétfőtől már Sopronban is lesz hova járniuk a leendő anyukáknak. Noémivel közösen indítanak hétfőn kismamajóga-csoportot.
– A várandósság tizennegyedik hetétől, az orvosukkal való konzultáció után várjuk a kismamákat. A másfél órás alkalmak mindegyikén a női szervezethez igazított jógatesthelyzeteket gyakorolunk, nagy hangsúlyt helyezünk a gátizomtornára, a megfelelő légzéstechnikákra és a relaxációra – mesélik. – A 34. héttől kezdve külön szülőpozíciós foglalkozás keretében olyan pozíciókat gyakorlunk, melyek a vajúdó nő segítségére lehetnek a szülés során. A kismamajógának testi és mentális hatása is van, segíti a tudatosságot, a befelé fordulást, az önmagunkra és a babára való figyelést. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a jógázó anyukák könnyebben, gyorsabban szülnek és a fájdalmat jobban tudják kezelni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Menedéket kértek

Százhuszonkét magyar állampolgár kért politikai menedékjogot az elmúlt négy hétben Svédországban,… Tovább olvasom