Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Kismamákra költi a fizetését a battonyai polgármester

Jótékony célra ajánlotta fel polgármesteri fizetését Karsai József, Battonya polgármestere. A szocialista politikus tervei szerint a pénzből a helyi családsegítő szolgálaton és a nagycsaládosok egyesületén keresztül élelmiszer csomagokat állítanak össze a település rászoruló kismamáinak.
Karsai elmondta: havonta nettó 250 ezer forintot fordít a városban élő kismamákra, így egy-egy család szociális helyzetétől függően 6000 forint körüli segítségre számíthat. Ebből a helyi vállalkozóktól vásárolnak tejet, húst és tartós élelmiszert, a piaci árnál kedvezőbb feltételekkel, illetve tápszer vásárlására fordítják.

Azt, hogy ki kaphat és mennyit a segítségből a családsegítő szolgálat és a nagycsaládosok egyesülete dönti el az egy főre eső jövedelem és a családban élő gyerekek száma alapján. Első körben 40 családot támogat a polgármester. A Békés megyei település polgármestere a Független Hírügynökségnek elmondta: fogadóóráin többször is szembesült azzal, hogy a hozzáforduló kismamáknak nincs pénze élelmiszerre, ezért döntött úgy, hogy fizetéséből élelmiszert vesz a rászorulóknak.

A program március 18-án indul. Battonya polgármestere hozzátette: tavaly 36-an születtek a városban, a természetes halandóság azonban ennél nagyobb volt. Ezért is fontos, hogy a kismamákra több figyelmet fordítsanak. Karsai József kedden, a városházán ismerteti a programot a rászoruló kismamákkal. ó

Olvasóink írták

  • 2. Marcsikaa 2008. március 18. 06:25
    „Egyre szimpatikusabb ez a Karsai József, érdeklődöm, biztos hogy jó helyen ül ez a parlamentben ?”
  • 1. maci52 2008. március 17. 21:04
    „Hallod ezt Botka?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eddig csupán egyetlen kifogás érkezett a népszavazás miatt

Eddig egyetlen választási kifogás érkezett a múlt hét vasárnapi népszavazás kapcsán, de ezt is… Tovább olvasom