Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Kiss Péter: Helyre kellene állítani a koalíciót!

Az MSZP adócsökkentési javaslata szól az egykori koalíciós partnernek is, hogy új alapokon helyreállítható a két párt között a kormányzati együttműködés - mondta Kiss Péter kancellária miniszter.
A párt alelnöke szerint az ország kormányozhatósága a tét, nem pártérdekekről és nem személyi kérdésekről szól ez a vita, hanem arról, hogy a Gyurcsány Ferenc miniszterelnökségével elindított elmúlt két évi változások beérjenek, visszaigazolódjanak a gazdaságban és az emberek hétköznapjaiban.

Arra a kérdésre, hogy a miniszterelnök a személyes jövőjét is feltette a költségvetés elfogadására, a miniszter hangsúlyozta: támogatja, mert az elmúlt két év kormányzásának eredményeit akkor lesz módjuk hitelesen bemutatni, ha képesek újra stabil parlamenti támogatást szerezni - fogalmazott. Hozzátette: "A javaslat keringőre való felkérés az SZDSZ számára".

A Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter azt is kifejtette, hogy az MSZP adócsökkentési javaslata modellválasztásról is szól. Mint mondta: nem úgy akarják versenyképességünket növelni, hogy komplett társadalmi csoportokat zárnak ki a társadalmi gondoskodásból, miként azt tették némely kelet-európai országban. Az MSZP alelnöke azt tartja fontosnak, hogy "többen fizessenek kevesebb adót". Azaz bővüljön az adófizetők köre, és a rendszer azokat jutalmazza, akik már eddig is becsületesen adóztak. Ugyanakkor arra kíván ösztönözni, hogy minél többen térjenek vissza az adózás rendszerébe - tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 4. nanemán 2008. augusztus 30. 14:46
  „Ami nem szűnt meg, azt nem kell helyreállítani!”
 • 3. rvil 2008. augusztus 30. 10:51
  „Többen fizessenek kevesebb adót!!!!
  Hát tisztelt képviselő urak el lehet kezdeni: ott az a költségtérítés,ugy adómentes...Talán csak meg lehetne adóztani azt is ha már a kaja jegyeket is meg akarják
  sz annyukat”
 • 2. kleizmeir 2008. augusztus 30. 09:16
  „eu: Hogy jön ide a Viktor? Na ezért lehet benneteket etetni, mert mindenről ugyanaz jot eszetekbe, így lettetek kondícionálva. orbánszőlőbányaezüsthajókhayaibrahimsimicska - l a s s a n m o n d o m, é s j ó s o k s z o r ... Majmpcskák, - nem kell félni, nem fog fájni, KÁÁÁ szszsz, Lassan kezdek én is az "aki hülye haljon meg" álláspontjára helyezkedni.”
 • 1. eu 2008. augusztus 30. 08:29
  „"A párt alelnöke szerint az ország kormányozhatósága a tét, nem pártérdekekről és nem személyi kérdésekről szól ez a vita, hanem arról,"hogy tovább lehessen lopni a politikusok 2/3-ának!
  Viktor is jobban kiabálna,ha nem az apja bányájából vennék a követ,az út és autópálya alaphoz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már spanyolok is vadásznak Békés megyében

A német és az osztrák vadászok mellett egyre több spanyol érkezik Békés megyébe. A Viharsarok az… Tovább olvasom