Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Kiszivárgott Orbán-beszéd: kéthetes szavatosság?

Két hónap múlva derül csak ki, milyen hatással lesz a Fidesz népszerűségére Orbán Viktor kiszivárogtatott beszéde. Egyes vélemények szerint "kéthetes szavatosságú ügyről van szó", míg mások úgy vélik: "romboló hatású lehet a jobboldalon".
A legtöbb kritikát a nyugdíjak befagyasztásáról szóló mondatok kapták, amelyek a baloldalt erősíthetik. Az pedig a Fidesz aktivistákat bizonytalaníthatja el, hogy a Fidesz állítólag nem is akarta megnyerni a legutóbbi választásokat. Egy KDNP-s politikus úgy vélte: Orbán Viktor pártelnök nem tartja méltónak a fideszes és kereszténydemokrata képviselőket programja ismertetéséhez, hiszen arról Kéri Lászlónak beszélt.

Sajtóinformációk szerint mozgósítási terv készül a Fideszben, június elejére pedig felkészítő tréningre várják a párt választókerületi elnökeit. A lapnak névtelenül nyilatkozó ellenzéki politikus szerint azonban csak PR-fogásról van szó, hiszen Orbán Viktor még nem szeretne kormányra kerülni. Szerinte a pártelnök az őszödi beszéd kiszivárogtatása után jobban bízott az előrehozott választásokban, mint most.

Olvasóink írták

89 hozzászólás
 • 89. Lemba 2008. június 01. 11:24
  „Two of Orbán´s state secretaries in the prime minister´s office had to resign in May because of their implication in a bribery scandal involving the U.S. military manufacturer Lockheed Martin Corp. In advance of bids on a major jet-fighter contract, the two secretaries, along with 32 other deputies of Mr. Orban´s party, had sent a letter to two U.S. senators to lobby for the appointment of a Budapest-based Lockheed manager to be the U.S. ambassador to Hungary. On August 31 the head of the Tax Office also resigned, succumbing to protracted attacks by the opposition on his earlier, allegedly suspicious, business dealings. The tug-of-war continued between the Budapest municipality and the central government

  A "Júli-dokumentumrészleg" említésétől még ma is számos politikus, művész, közéleti személyiség retteg. A "Júli"-ban található ugyanis az a lista, amely tartalmazza annak a csaknem tizenötezer lakásnak a privatizációs anyagát, amely állami tulajdonból a kedvezményezett magánszemélyekhez - főként a rendszerváltoztató politikai elithez - került, az akkori gyakorlatnak megfelelően mélyen diszkontáron. A Fővárosi Ingatlankezelő (FIK) dokumentációját még 1997-98 fordulóján megbízási szerződéssel adta át a Horn-kormány egy magáncégnek, a Tabula Julianus Kft.-nek. A cég Apró Antalnak, a kormányfő anyósa testvérének a tulajdonában lévő cégbirodalomhoz tartozik, s iratok rendezésével, őrzésével, megsemmisítésével foglalkozik. A rendszerváltó politikai elit szinte minden tagjának ingatlanhoz jutásáról őriztek feljegyzéseket, és megtalálható volt az is, kihez milyen áron kerültek a politikai rendőrség által használt úgynevezett k-lakások. Ebből az irathalmazból, a Júli-dokumentumból emelték ki és adták át a balliberális sajtónak az Orbán Viktor Haris közi ingatlanára vonatkozó, meglehetősen hiányos dokumentációt is. A lakásmutyik egy jelentős részére vonatkozó irathalmaz lajstromozás után 1999-ben az Oktogonról az Újpesti égetőműbe került. Kormányközeli informátorunk nemcsak lakások, telkek áron aluli értékesítéséről számolt be, hanem a FIK-pénzekből alakított brókercégek tevékenységéről is. "A lényeg azonban ott van - mondta -, hogy a mai napig zsarolási eszközként használják az egykori FIK-dokumentumokat a politikai, gazdasági élet szereplőivel szemben, vagyis az elmúlt napokban kirobbant megfigyelési botránynak hosszú évekre visszanyúló előzményei vannak."

  Lapunk birtokában van egy lista, amelyen többek között számos egykori magas rangú nemzetbiztonsági tiszt, rendőr neve szerepel, olyanoké, akik a háttérből láthatatlan osztagként tanácsaikkal, kapcsolati tőkéjükkel segítik Gyurcsány Ferencet.

  Az úgynevezett kormányfői operatív tanácsadó testületben tevékenykedik a Júli-dokumentumrészleget kezelő ifjabb Apró Antal, az Apró Controll Vállalkozásbiztonsági Tanácsadó Kft. tulajdonosa is. Kormányzati körökből származó információink szerint a céggel most is nagy tervei vannak a szocialistáknak. Ahogy annak idején a FIK adatbázisát, most hasonló technikával a PRIV-DAT-nál őrzött adatbázist is egy magáncég kezelésébe akarják adni. A hivatkozási alap most is a szokásos, a száz százalékban állami tulajdonban lévő dokumentumarchiváló és -tároló kft. rossz gazda, és működése sokba kerül az adófizetőknek. Informátorunk szerint mivel a cég nem szerepel a tartós állami tulajdonban tartandó vállalatok listáján, nincs akadálya a privatizálásának. A módszer és a technika hasonló elven alapul, mint az ingatlan-nyilvántartás esetében, és az adatbázis végállomása hasonló lesz, mint a FIK-nél.

  A kiszivárogtatott forgatókönyv szerint a szocialisták egy "megbízható", dokumentumok őrzésében, kezelésében jártas cégre bíznák a feladatot. A PRIV-DAT-nál őrzik ugyanis az előprivatizáció és az elmúlt tizennyolc év magánosításának dokumentumait. Információink szerint a legszűkebb kormányzati körökben azért siettetik az adatőrzések magánosítását, mert attól tartanak, hogy Orbán Viktor egy előre hozott választás utáni kormányalakításával beválthatja korábbi ígéretét, és felülvizsgáltatja az állami vagyon magánkézbe kerülésének törvényességét.

  Ha az adatbázis magánkézbe kerül, és a FIK-hez hasonló sorsra jut, vagyis a hatalmi elitet terhelő bizonyítékok eltűnnének, informátorunk szerint nemcsak a magyar történelem egy részét semmisítenék meg, hanem kizárnák a jogi felelősségre vonás lehetőségét is.

  A Kósa Lajos fideszes politikus interpellációja nyomán kirobbant megfigyelési botrány egy pillanatra felvillantotta a szocialista köröknek dolgozó hálózatot. A Gyurcsány Ferenc operatív tanácsadói testületében tevékenykedő személyek közül többen magánnyomozói irodát működtetnek. Apró Antalék mellett hasonló tevékenységet folytat a Bandula László és Barabás Gábor érdekeltségi körébe tartozó Poliscope Detektíviroda is. A kormányfő legfőbb bizalmi emberének azonban Apró Antal és Vajda József számít. Előbbi Gyurcsány Ferenc anyósának a testvére, aki alezredesként az NSZK és Ausztria elleni elhárítás területén tevékenykedett. Vajda Józsefet is családi szálak kötik az Apró-klánhoz, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori tábornoka Apró Piroska unokatestvére. A hálózat nemcsak az ellenzéki politikusokról szóló adatokat gyűjt, informátorunk szerint a liberális párt vezetői ugyanúgy a testület látókörében vannak, mint Gyurcsány Ferenc párton belüli ellenzékének tagjai.

  A csaknem negyventagú biztonsági tanácsadó testület kis csoportokban ülésezik országos események, nemzeti ünnepek, választások, nagy horderejű politikai események előtt a Sasadi úton lévő rezidencián, de előfordult, hogy az MSZP Köztársaság téri székházában egyeztettek a teendőkről. Informátorunk szerint az utóbbi időben számos konfliktus robbant ki a kormányfő és bizalmi emberei között, mert többször elvetette a testület által javasolt cselekvési programot.”
 • 88. Ejnyebejnye 2008. május 31. 08:04
  „Úgy látom, hogy ezerrel megy a kampány Orbán ellen!

  Délmagyar írta:
  ,,Gyurcsány Ferenc szerint a nyugdíjak befagyasztásával a Fidesz egy a nyugdíjasokkal több mint egy évtizede kötött megállapodást rúgna fel, ugyanis törvényben rögzítették a nyugdíjak éves kötelező emelését, amely két részből áll: egyrészt az inflációt követi , másrészt az átlagos jövedelmek bővülését, azaz ha növekednek a keresetek, akkor növekedjenek a nyugdíjak is. A Fidesz ez utóbbit akarja elvenni a nyugdíjasoktól, ez nem egyszerűen pénzügyi kérdés, hiszen a Fidesz javaslata attól a reménytől fosztaná meg a nyugdíjasokat, hogy ők is részesednek az ország gyarapodásából -írja a kormányfő, hozzátéve: ha most befagyasztanák a nyugdíjat, az évente átlagosan minden nyugdíjasnak tizenötezer forint veszteséget okozna.

  Ellentmondás van Gyurcsány állításában.Vegyük a legutóbbi nyugdíjemelést. A nyugdíjemelés mértéke az idén 5%+1,1%=6,1 %-os volt. Az infláció mértéke ezt már tavaly meghaladta, mert túllépte a 7%-ot. Ezek szerint a balliberális kormány a nyugdíjak reálértéken tartását sem tudta megoldani. A "nyugdíjak befagyasztása", azaz reál értéken tartása több pénzt jelent, mint amit most kapnak, mivel most nem követi az inflációt. Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy nem adtak nekik, hanem elvettek tőlük. Hol van az infláció követő nyugdíjemelés? Akkor még nem beszéltünk a munkát végző nyugdíjasról, aki a befizetett 8,5%-ért kap 0,5%-os nyugdíjemelést. És akkor nem beszéltünk a minimál béren 3 hónapig foglalkoztatott, majd kirúgott fiatalokról!
  Szerintem Gyurcsány és az MSZP ismét átakarja verni a nyugdíjasokat! De hogy még butának is nézi őket...?”
 • 87. wake-up 2008. május 30. 18:11
  „"Orbán Viktor kiszivárogtatott beszéde"
  "a Fidesz állítólag"
  "névtelenül nyilatkozó ellenzéki politikus szerint"


  egy tipikus, ravaszan megirt mszp-s cikket olvashattak uraim...”
 • 86. Lexi 2008. május 30. 17:08
  „85.!
  Minden aljas beírás maszopos,szerinted ? !Elég elvakult vagy .
  Szerintem ez nem is ember !!!Egy szélső jobbos lehet,de még az sincs kizárva,hogy valaki, aki csak heccelni akarja a kommentezőket !
  Tetszik neki,hogy megbotránkoztat bennünket.
  Az emberi jellemtelenség,nem pártfüggő.”
 • 85. pan.cser 2008. május 30. 08:00
  „KURUCOK HAZAJA! Primitív beszólásod meggyőződésem, hogy provokáció, valami eszement maszopos őrjöng egy kicsit. Az is lehet, hogy megbízóid vannak, csak egy hű kutya akire ny...skeresztet festettek, most ül a gazdái előtt a kezüket nyaldossa, farkát csóválja. Tűnj el a fórumról kutya! A meggyőződésből szórod ocsmányságaidat, akkor még rosszabb a helyzet! Már a büntetőjogot feszegeted! Disznókat a megfelelő helyre!”
 • 84. Don Kartács 2008. május 30. 06:40
  „Csak három reagálás:

  1/ ha valaki nyilván megveti a jobboldalt, azt nem kell élből leszocizni, érdemes lenne már megtanulni. Ahogy azt sem, hogy ő ellentéte abból születik, hogy félti a nyelvét az illatostól.....

  2/az ilyen hungarista beszólásnak nincs értelme, mert 1490 óta, mióta Mátyás meghalt a magyarok semmire nem jók. Azóta nem tudunk önmagunktól megélni, mindig valakihez húzni kell és mindig rosszul dönt a nemzet.

  3/amit máriaországa leírt az minden politikusra vonatkozik. Nem kell minden felelősséget a kormányra hárítani.”
 • 83. KURUCOK HAZAJA 2008. május 30. 01:08
  „Ciganyok takarodjatok az orszagunkbol.Eloskodo parazitak !Nem dolgoztok ! Eloskodtok a magyarok nyakan! Ti magyar gyulolok vagytok ! Gyilkoltok oregeket,fiatalokat,tanarokat,orvosokat,mentosoket vertek! Nem tisztelitek a torvenyt ! Se Istent,Se embert ! Takarodjatok az orszagbol,sot a keszteny vilagbol. Egesz europabol!!!! Ti nem vagytok europaiak. Takarodjatok vissza Indiaba!!!!!! Titeket ott is megvetnek !!!! Az egesz vilagon mindenhol!!!!!! Ti csak loptok,csaltok,nem fizettek adot.oltok. Ti nem allapitotattok allamot mint a MAGYAROK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 82. lolaszeged 2008. május 30. 01:05
  „Mariaorszaga teged viktoroddal kene osszezarni egy tavoli dilihazban.....:(”
 • 81. pan.cser 2008. május 29. 23:40
  „"hammmmm!" Nem vagy te fasiszta, fajgyűlölő, te tisztavérű szoci árja?”
 • 80. Bugyi 2008. május 29. 23:39
  „Máriaországa
  Ilyen népek lakják ,nevezik magukat máriaországának,mint te ?Gyalázat !Keresve sem találhattál volna mocskosabb szavakat,még a pokolban sem !Végig kiabálod a nagybetűiddel.Te szerintem a Lipót mezőről jöttél.Isten bocsássa meg neked,mert nem tudod mit beszélsz !Ilyen gyalázatosat Mária nevében !A gyűlölet,és a butaság csak úgy sugárzik belőled.Értelmes ember így nem beszél.
  Így néz ki 1 vallásos ember? Mit mondana rád Hofi ?Nem te vagy véletlenül Napóleon ?
  Az utolsó mondatod különösen tetszik,te mennyivel járulsz a jóléthez ?
  Még Istent van képed emlegetni,meg a szeretetet ilyen gyalázatos szöveggel !!”
 • 79. hammmmm 2008. május 29. 23:13
  „budös cigány, dajccsal együtt

  mariaorszaga, tem egv edd be a bogyoidat, osztan ne irogassal hujesegeket”
 • 78. Mariaorszaga, 2008. május 29. 23:04
  „SZiasztok kurucok! Ami nalunk tortenik az mar a trianoni bekeszerzodessel kezdodott! Azota a budos zsidok eluldoztek tobb millio embert az orszagbol! A vallast eltapostak,gazdasagunkat,nemzetunket tonkre tettek! Tobb millio magyar legyilkoltak ! Az arisztokraciat,kulakokat,ertelmisegieket,munkasosztalyt,parasztsagot tonkre tettek!!!!!!! A komunizmusban hatalmas agymosason ment keresztul a magyar nemzet es a mai napig tart.Aki nem all be a sorba eltapossak,anyagilag ellehetetlenitik! Nem ismeros !!!! Az europai unio egy hatalmas atveres !!! Sok nyugat europai orszag ebred ra erre! De mar nincs ki ut !!! Aki belepett,annak hatalmas osszeget kellene fizetni hogy kilephessen!!! MI a globalizacio reszei vagyunk !!! A fold 90% -os penz szektorainak egy kis csoport ( ugye nem kell leirnom hogy kik ok!!!?????) kzeben koncentralodik !!!!! Az embereket =MUNKASOSZTALY,KOZEPOSZTALY ELVESZTI VAGYONAT,FOLDJET,MUNKAJAT. DE EZT A NEPCSOPORTOT NEM ERDEKLI.!!!! CSAK A PENZ!!! EMBERTELENEK MINDENKIVEL SZEMBEN!!!! A MAGYAROKTOL MAR MINDENT ELVETTEK ! MOST A LEGUTOLSO STADIUMBAN A FOLDJEIKET FOGJAK KISZIPOLYOZNI SZRERT-HUGYERT ! AZUTAN NAPSZAMOSKENT-IDEGBETEGEN FOGNAK A MAGYAROK DOLGOZNI A SAJAT HAZAJUKBAN!!!! USZITAS MEGY A POLITIKABAN. A KURMANYUNK MAGYAR ELLENES!!!! EGESZ EUROPABAN NALUNK VAN A LEGNEMZETELLJENESSEB KORRMANY!!!!! EZ NEM KORMANY,HANEM LOPO-CSALO PARAZITAK !!! A NEMZETI VAGYONT LENYULTAK. AZ ALLAMI VAGYON NEM LETEZIK. MAGYAORSZAG HITELEKBOL EL !!!!!!! MAGYAROK !!! EBREDJETEK !!!!!!! MERT KULONBEN LEZULLESZTETT,VALLASTALAN,EGYMAS ELLEN FORDULO,LEIGAZOTT NEMZET LESZUNK !!! EROSODJETEK! NE GYULOLKODJETEK! SZERESSETEK EGYMAST ! SEGITSETEK EGYMAST. OLVASSATOK ISTEN IGEIT !!! MERT AKI NEM FORDUL EL AZ ISTENTOL,AZT MEGTARTJA !!! A KURMANYUNK EPPEN AZ ELLENKEZOJET AKARJA!!! AZSIAIKAKKAL,CIGANYOKKAK (AKIK A PISZKOS MUNKAT ELVEGZIK A MAGYAROK FELLETT!!!!!) TOLTIK TELE AZ ORSZAGOT !!!!! ITT MAR CSAK A PENZ BESZEL A KORMANYBOL !!! KULTURANKAT ELTORLIK,HOSEINKET GYALAZZAK,NEPBUTITO MUSOROK TOMKELLEGE !!!! EBRESZTO !!!! ISTEN ALDJA A MAGYAR HAZAT !!!! ISTEN ALDJA MEG A MAGYAR NEMZETUNKET !!!!!!!!!! SZERETET,FELEMELKEDES,OSSZETARTOZAS,ANYAGI JOLET JOJJON ORSZAGUNKRA !!!!!!!”
 • 77. Túrabakancs 2008. május 29. 23:00
  „Felhívnám mindenki figyelmét, hogy a szocialista rágalomkampány
  előre eltervezett volt! A hírkereső weboldal az ők által szerkesztett
  ocsmány rágalmazásával indul kezdőlapként, ráadásul a napi és
  hetilapokban egyoldalas hazugságok fognak nemsokára megjelenni!
  A mi pénzünkből! A nyugdíjasok pedig ne féljenek, úgy tudom most
  nem tudják megvenni a gyógyszereiket, a téli fűtésről meg jobb ha
  lemondanak akkora gázáremelés lesz! Jövőre infóim szerint 30-40% !
  Ne attől kell reszketni, nem a Viktortól!”
 • 76. akutyafáját 2008. május 29. 22:54
  „Ne nevettes Humgor !Majd pont a titkosat teszik nyilvánossá...ha-ha.Egy nagy átverés biznic.De megörültél,hogy rátaláltal a mindenit !
  " Nagy súly VETÜNK a költségvetési politika " Igazad van súlyt vetnek,földbe döngölnek.
  Kormányzati pénzek áttekinthetősége...blabla.Az ő pártpénzüket sem tudják kezelni,hova tették a 2 milliárdot?Ennyi a hiány a pártkasszájukból.Ezt sem tudják áttekinteni.
  Gyorsan rátett egy szöveget a fidesz a honlapra a hiszékenyeknek.
  Miért nem O. mondja,vagy cáfol?”
 • 75. 1 vélemény 2008. május 29. 22:34
  „Deutsch már megint talált másik asszonyt.Ezek az erkölcsös miniszter jelöltek.A nőket is beléptető kapuknak nézi...apropó,hova lettek? { már mint a kapuk }Levonták a béréből Tamásnak ?Az ilyeneket nem látja a jobboldal,erre nincs kritika ?”
 • 74. Humgor 2008. május 29. 22:31
  „Nagyon kérek mindenkit büntessük meg az elmúlt 6 év miatt a Fideszt, a Galambokat Velencébők, a koppenhágai fűnyírok szakszervezetét, és Teknősbéketenyésztők Holland szövetségét. stbdenki bűnős!!!
  Csak az MSZP-SZDSZ nem! A hatékony változások, a szilárd kormány, adübörgő gazdaság, a jóllakot pannaon puma, a hatalmas fejlődés, a szépülő orszég, a már bevezetett euro, a hatalmas reálbérnövekedeés pedog az "MZPSZDSZ " érdeme!!!!!

  Köszönjük Emese, izé Feri....

  Orbán Viktor titkos programja!!!!!
  Íme, a nyomozás meghozta gyümölcsét: kiderült, hogy a titkos program nemcsak szóban, de írásban is létezik! Munkatársainknak sikerült szövegrészleteket szerezni a titkos programból, így most újabb részleteket tárhatunk a nyilvánosság elé. Figyelem, csak itt, csak most!!!

  Először nézzük a titkos program legféltettebb részét: "Kötelességünk a nyugdíjak reálértékének megőrzése, a gyermekneveléssel töltött éveket be kell számítani az öregségi ellátásokba." (30. oldal).

  Vagy egy újabb óriási titok, ami már szintén nyilvánosságra került: "Nagy súlyt vetünk a költségvetési politikai hitelességének helyreállítására és a költségvetés átláthatóságának biztosítására. A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség szerint növekvő szigorra és áttekinthetőségre van szükség a kormányzati pénzek felhasználásánál." (10. oldal). (tovább)
  Szenzáció a titkos program letölthető:
  http://jovonk.hu/FideszPP2007_HU.pdf”
 • 73. 009 2008. május 29. 22:15
  „Ki a többség, és ki a kisebbség nálunk? A többség nyomja el a kisebbséget, vagy a kisebbség a többséget?”
 • 72. fsfsdfs 2008. május 29. 21:39
  „67. akkor olvasd megint végig az öszödit!”
 • 71. adadad 2008. május 29. 21:37
  „009. AZ AI szerint a kisebbség is el van nyomva(!) ebben az országban! Hár veszem észre....”
 • 70. Lexi 2008. május 29. 21:36
  „Ne legyél türelmetlen nickboy.Több fórumon is nyomulsz a szövegeddel.Minden rendben nálad ?”
89 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Történelmi mélyponton a szabad demokraták

Alig változtatott az MSZP támogatottságán a koalíció felbomlása - derül ki a Szonda Ipsos friss… Tovább olvasom