Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Kitartottságban találta bűnösnek a bíróság Keleti Györgyit

Kitartottság miatt mondta ki bűnösnek a Pesti Központi Kerületi Bíróság pénteken Keleti Györgyit.
Az első fokon eljáró bíróság a nőt - Keleti György volt honvédelmi miniszter lányát - egy év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette.

Keleti Györgyi ellen 2010 áprilisában emeltek vádat üzletszerű kéjelgés elősegítésének gyanúja miatt, de a tárgyalás során az ügyész módosította a vádat és kérte a bíróságot, hogy kitartottság miatt is ítéljék el a nőt.

A modell ellen három országban - Magyarországon, Olaszországban és Németországban - adtak ki elfogatóparancsot. Németországban tartóztatták le, Olaszországban töltött némi időt börtönben, végül Magyarországon tárgyalták az ügyét.

A pénteki tárgyalási napon a testőrök kíséretében érkező Keleti Györgyi rövid vallomást tett, azt mondta: nem érzi magát bűnösnek; 2005 és 2008 között Olaszországban élt, ott bérelt lakást magának, eközben semmilyen vagyontárgyat nem vásárolt. Ekkoriban édesapja és az élettársa tartotta el.

Ezt követően tanúvallomások ismertetésével, majd a perbeszédekkel folytatódott a tárgyalás.

Az ügyész a tanúvallomásokból rendelkezésre álló adatokra és a titkos telefonlehallgatásokra alapozta a vádat. Közlése szerint 2006 novembere és 2008 januárja között Keleti Györgyi úgy segített magyar prostituáltaknak Olaszországban lakást találni és hirdetéseket feladni, hogy azért "munkanaponként" 100-150 eurót kért a lányok bevételéből. Mint elmondta, a nő nem minden esetben kért külön pénzt a prostituáltaktól, előfordult, hogy csak az általa intézett szállásért kifizetett előleget kellett megtéríteniük a lányoknak.

Az ügyész arra kérte a bíróságot, hogy üzletszerű kéjelgés elősegítése és kitartottság miatt mondja ki bűnösnek Keleti Györgyit, és felfüggesztett börtönbüntetést, illetve pénzbeli mellékbüntetést szabjon ki rá.

A nő ügyvédje a védőbeszédben azt mondta: a tanúk sok mindenről beszéltek, de azok legtöbbje nem személyes élmény, hanem más lányok elmondásain alapul, egyes tanúk nem is találkoztak a nővel, illetve nem fizettek neki, vagy mindössze a szívességből kifizetett szállást fizették vissza, ez pedig nem bűncselekmény.

Az ügyvéd kitért arra: lehetett volna alaposabb is a nyomozás, amellyel kapcsolatban komoly hiányosságok vetődtek fel. Hangsúlyozta: Keleti Györgyit az apja és az élettársa tartották el akkoriban, 2006 és 2008 között mindössze 700 ezer forint érkezett a bankszámlájára. A védő arra kérte a bíróságot, hogy mentse fel védencét, mivel az nem követett el bűncselekményt.

A bíróság végül kitartottságban találta bűnösnek Keleti Györgyit, ezért egy év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte, a büntetés végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette. A nőnek mellékbüntetésként 500 ezer forintot kell fizetnie.

A bíró az indoklásban elmondta, hogy ha az üzletszerű kéjelgés elősegítése és a kitartottság bűncselekménye találkozik, akkor kitartottságot kell megállapítani. Kifejtette: megállapítható, hogy Keleti Györgyi 2006 novembere és 2008 januárja között "munkanaponként" 100-150 euró közötti összegeket kért és fogadott el Olaszországban dolgozó magyar prostituáltaktól. Az azonban lényegtelen, hogy közben ő milyen tevékenységet végzett, azaz segített-e a lányoknak lakást találni, illetve hirdetéseket feladni; Keleti Györgyi tisztában volt azzal, hogy akiktől a pénzt elfogadja, azok üzletszerű kéjelgést folytatnak, ezzel pedig megvalósul a kitartottság tényállása.

Közlése szerint a prostituáltak között közismert volt: a nő Olaszországban olyan ismeretségekkel rendelkezik, amelyek elősegítik, hogy kint prostituáltként lehessen dolgozni. A bíró úgy fogalmazott: a nőnek "kézről kézre adták a telefonszámát, tudták, kihez kell fordulni". Mint hozzátette, megállapítható, hogy Keleti Györgyi tisztában volt azzal, mivel foglalkoznak a lányok, akiktől pénzt fogadott el, és kitartatta magát velük.

A bíró enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a nő büntetlen előéletű, illetve azt, hogy 2008-tól két év telt el a vádemelésig. Súlyosbító körülményként értékelte, hogy Keleti Györgyi huzamosabb ideig és szinte "futószalagon végezte" a tevékenységét, ami életvitelre utaló magatartást jelent.

A vád és a védelem egyaránt három nap gondolkodási időt kért a fellebbezés eldöntésére.

Olvasóink írták

 • 2. queenmargareth 2011. március 25. 16:49
  „miért? végülis nem bűnös.ha férfi szedi be a pénzt és még veri is őket elfogadottabb. ez az ősi mesterség mindig volt, van, lesz, mert akiknek szükségük van rá elítélik, nevetséges”
 • 1. zoltanszabo 2011. március 25. 16:43
  „Apuka elintézte ! Ennyit a magyar bíróságról.
  Én biztos Olaszországban ,az ottani bíróságra hagytam volna az ítélet kiszabását .
  Ennek a nőnek még 1 napi munkaviszonya sincs. Máshol olvastam : APEH-megkérdezte miből vette a Rózsadombi lakást / kb. 30 milla + az autót ??/ miből tartotta fenn magát ? ---válasz : Apuci fizetett mindent, meg az éppen aktuális barátja .
  Az APEH--meg amilyen hiszékeny..nyilván elhitte a mesét.
  Ezekután : kíváncsi leszek,hogy az itthoni stricik --mennyi büntit kapnak majd ??!!!!Nemsoká lesz a perük.Nézzétek majd meg a 2 eset közötti külöbséget !!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Belehalt sérüléseibe az elgázolt gyalogos

Egy nappal kórházba szállítása után belehalt sérüléseibe az a 34 éves nő, akit egy debreceni… Tovább olvasom