Délmagyar logó

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Kitüntetések a főváros napján

Tarlós István Szilágyi Áronnak, Kozák Danutának, Berki Krisztiánnak, Csuja Imrének és Gyurta Dánielnek is adott át elismerést a főváros napja alkalmából.
Tarlós István főpolgármester díszpolgári címeket és kitüntetéseket adott át a főváros napja alkalmából pénteken, Budapesten.

A főpolgármester ünnepi beszédében példaképeknek nevezte a kitüntetetteket, és köszönetet mondott közösség- és lélekerősítő munkájukért. Tarlós István felidézte a városegyesítés egykori folyamatát, és úgy fogalmazott, maradandót alkotni nehéz, ma talán nehezebb, mint valaha. Kevesebb a pénz, "nemcsak a boldogulásunkért, de önbecsülésünkért is küzdenünk kell a nemzetközi porondon is" - tette hozzá.

Tarlós István szerint az ilyen körülmények nem kedveznek a művészetnek, a tudománynak és a sportnak sem. Szűkös esztendőkben ezért nagyobb szükség van példamutató helytállásokra - fogalmazott.

A főváros napja alkalmából Tarlós István főpolgármester kitüntetéseket adott át. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd (galéria)

"Budapest csak úgy fejlődhetett, hogy itt voltak azok a kimagasló egyéniségek és hazafias elkötelezettségű emberek, akik mikor alkottak, saját munkájukat a közösség javára fordították". Példaképek voltak, amely manapság egyre inkább hiánycikk, így még inkább felértékelődik - mondta ünnepi köszöntőjében a főpolgármester.

Az ünnepségen díszpolgári címet kapott Berki Krisztián, Gyurta Dániel, Kozák Danuta és Szilágyi Áron olimpiai bajnok, valamint (posztumusz) Kocsis Sándor labdarúgó, az Aranycsapat tagja.

A főváros napja alkalmából Tarlós István főpolgármester kitüntetéseket adott át. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd (galéria)

Pro Urbe-díjat vehetett át a Masat-1 kutatócsapata, Szerencsés Károly egyetemi docens, Jelenits Istvánpiarista atya, Osztie Zoltán, a Belvárosi templom plébánosa, valamint Várhidi Pál és Fatér Károly labdarúgó.

Budapestért díjban huszonketten részesültek. Mások mellett ezt az elismerést kapta a Rajkó és a Csík zenekar, Csuja Imre, Kováts Adél és Sinkó László színművész, Szörényi Szabolcs előadóművész, Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke, Burger Barna fotóművész és Marosi Ádám öttusázó.

Papp László Budapest Sportdíjakat többek között Kulcsár Gergely gerelyhajító, Kovács Katalin kajakozó, Csipes Ferenc kajakozó, edző, Fábiánné Rozsnyói Katalin és Mocsai Lajos mesteredző kapott.

A főváros napja alkalmából Tarlós István főpolgármester kitüntetéseket adott át. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd (galéria)

Az ünnepségen átadták a Zalabai Gábor - A Budapestiek Esélyegyenlőségéért-díjat, a Főváros Szolgálatáért díjat, valamint a Dr. Barna Sándor Emlékérem - A Főváros Közbiztonságáért-díjat. Utóbbit mások mellett Fazekas Géza főügyész-helyettesnek, szóvivőnek adományozták

November 17-ét 1873 óta tekintik a főváros napjának, Pest, Buda és Óbuda egyesülésére emlékezve.

Olvasóink írták

  • 2. grafika88 2012. november 16. 16:37
    „Emlék-lap? érem :. és mennyi mani ??? jár hozzá ???”
  • 1. pirosmedence 2012. november 16. 15:01
    „Minden tiszteletem a díjazottaknak, de nem sok egy kicsit a sportoló???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életveszélyes állapotban van egy lakástűz sérültje

Súlyos, életveszélyes állapotban vittek kórházba egy 50 év körüli nőt, akit péntek délelőtt… Tovább olvasom