Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Kiugrott az égő lakásból, szörnyethalt - galériával

Kiugrott egy idős nő hatodik emeleti égő lakásából és szörnyethalt hétfő reggel a főváros XV. kerületében lévő Zsókavár utcában.
Kisdi Máté, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője elmondta, hogy egy negyven négyzetméteres lakás gyulladt ki a hatodik emeleten; a házból tíz embert kellett kimenekíteni, közülük senki nem sérült meg.

A lángokat sikerült megfékezni, így nem terjedtek tovább; jelenleg szellőztetik a házat. A tűz okát még vizsgálják.


Lakástűz a budapesti Zsókavár utcában. Fotó: MTI/Marjai János

Olvasóink írták

 • 10. bánki 2011. június 07. 09:05
  „Bocsánat ! Lehet, hogy igazad van. Nem kirívó eset !

  Közös költség tartozások: Kozsó 2,1 millió, Alföldi 900 ezer

  http://ingatlanmenedzser.hu/lakaspiac/20100914_alfoldi_.aspx”
 • 9. bánki 2011. június 07. 09:03
  „Q-ra nem érdekel, ha a szomszéd lakását gyújtogatja!
  58 éves nem fizetett semmilyen közüzemi és közös költséget. Tartsad Te el az Idióta szomszédodat.
  Az enyémek hál istennek normálisak, bár a fogadó szinten lévő bolt tulajdonosa rendszeresen késik a közös költséggel.”
 • 8. deszkás 2011. június 06. 22:45
  „BÁNKI! Ez az egyik oldal és a másik, arról mit tudsz? Semmit. Most már örökre titok marad.Tod szokták mondani:tele hassal mindjárt más a véleményed de amig éhezel?”
 • 7. bánki 2011. június 06. 22:05
  „,,Nem kellett a cserelakás, inkább felgyújtotta a házat, s kiugrott az ablakon
  Tartozás miatt egy kisebb cserelakásba költöztette volna az önkormányzat azt a nőt, aki hatodik emeleti égő lakásából kiugorva szörnyethalt hétfő reggel Budapest XV. kerületében.
  A kerület alpolgármestere az MTI-vel azt közölte, hogy az érintett már két hónapja tudott az önkormányzat szándékáról, s nem merült fel semmilyen probléma. Vizér Klára elmondta: az idős nő félmilliós tartozást halmozott fel, emiatt április elején elrendelték a kilakoltatását, ennek napját akkor valóban erre a hétfőre tűzték ki. A határozatot azonban április 5-én felfüggesztették, és felajánlották a lakónak, hogy egy kisebb területű, alacsonyabb rezsijű lakásba költöztetik Pestújhelyen. Erről a nő két hónapja tudott, a múlt héten is bent járt az önkormányzatnál, ahol megbeszélték, mikor és hová költöztetik majd."”
 • 6. bánki 2011. június 06. 21:59
  „,,A tűz okát még vizsgálják, de mivel az egymástól függetlenül két helyen keletkezett a lakásban, a tűzoltók szerint nem zárható ki a szándékosság."
  ,,Az RTL Híradónak több szomszéd is azt mondta, hogy az idős nőnek anyagi gondjai voltak. A tűzoltók sem zárják ki a szándékos gyújtogatást. "

  Tegyük fel, hogy a bekattant szomszédom ránk gyújtaná a házat a tűzolt6ók kiérkezése előtt vágnám ki az ablakon !

  Természetesen a csukott ablakon !
  Mások életét veszélyeztetni ? Nem játék !”
 • 5. Jozsoci 2011. június 06. 21:01
  „T Margit! Csak viccelni akartam.”
 • 4. igazságkereső 2011. június 06. 19:52
  „Egyébként lehet, hogy meg fog szaporodni az ilyen sajnálatos eset,hiszen a kormánynak kellene most már hatékony intézkedést tenni az árverezés, a kilakoltatás és az emberi életek bankok által történő tönkretétele ellen! Nem olyan bonyolult ez a kérdés, csak a kormánynak arra kellene végre rájönnie,hogy extraprofitja érdekében a bankoknak nem lenne szabad ezt a gátlástalanságot megengedni, amelyet gyakorol idestova 8 éve! Ugye,hogy nem lenne oly bonyolult egy kormányrendelettel helyére tenni ezt kérdést, csak empátia és szándék kellene végre az üres látványtervezések helyett, ja és aktívabb érdekvédelem Lénárd Mariann részéről,mert amit csinál hosszú idő óta az nem több televíziós szereplésnél!”
 • 3. queenmargareth 2011. június 06. 17:49
  „58 év, hol van az idősséghez?:)messzire, majd 78 évesen ezt mondhatja.:)”
 • 2. Jozsoci 2011. június 06. 17:11
  „Az elektromos hálózatot időnként át kell vizsgáltatni. Nálam is majdnem tűz volt egy rossz konnektor miatt. A szomszédasszonyom pedig elkezdte sütni a krumplit, és csak egy szóra "átugrott" egy másik szomszédasszonyhoz....Nehéz dió ez, figyelni kell az idősekre. Lassan már rám is, ez az időskori agyérelmeszedés. Éjjel felébredek, odamegyek a feleségem ágyához, és mire odaérek, már elfelejtettem, hogy mit akartam. Hiába, 58 év, az 58 év!”
 • 1. queenmargareth 2011. június 06. 11:01
  „Ebben a kerületben elég sűrűn van lakástűz, azon a részen.Mondjuk elég lepusztult panelek voltak ott, mikor ott éltem. Pár éve pont azért halt meg, mert szegény nem mert sem ugrani, sem átmászni a másik erkélyre-vagy nem tudott.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

750 ezer cigány él Magyarországon - felének nincs munkája

A cigány népességben magasabb a gyermekeket nevelő háztartások aránya, mint a teljes népességben: a három, vagy több gyermekes háztartások aránya megközelítette a 30%-ot. Tovább olvasom