Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Kivonultak az ellenzékiek az egészségügyi bizottság üléséről

Kivonultak az egészségügyi bizottság hétfői rendkívüli üléséről a fideszes és KDNP-s képviselők.
Kivonultak az egészségügyi bizottság hétfői rendkívüli üléséről a fideszes és KDNP-s képviselők. Mikola István, a testület fideszes alelnöke elmondta, az egészségbiztosítási törvénytervezethez még hétfőn benyújtott kormánypárti módosító javaslatok mutatják, hogy mennyire előkészítetlen az a törvény, amelynek este lesz a végszavazása. "Ebben a komédiában nem akarnak részt venni" - jelentette ki.

A Házszabály szerint a végszavazás napján már csak az alkotmányügyi bizottság tárgyalhatja a módosító javaslatokat, éppen ezért az egészségügyi bizottság ülése csak tájékoztató jellegű volt - mondta Kökény Mihály, a bizottság szocialista elnöke, aki hozzátette, hogy a hétfőn bejelentett 3 módosító csomag körülbelül 80-90 ponton változtatja meg a késő este végszavazásra kerülő törvénytervezetet.

A 3 módosító csomag tartalmazza a pénztárak alapításával, működésével kapcsolatos javaslatokat. Ezen kívül az egészségbiztosítási ellátásokra vonatkozó szerződéseknek, így például a pénztáraknak a kórházakkal kötendő finanszírozási megállapodásainak a szabályai is módosulnának. A javaslatok pontosítanák a törvény nyelvhasználatát is.

Havas Szófia, a bizottság szocialista képviselője korábban azt mondta: csak jelentős módosításokkal fogadható el a törvény. A hétfői végszavazás előtt a képviselőnő kijelentette: megtörténtek ezek a módosítások, így már megszavazható a törvény. Tóth Károly szocialista képviselő, aki korábban a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlését javasolta a parlamentnek, a Független Hírügynökségnek szintén azt mondta: megszavazza az új egészségbiztosítási rendszerről szóló törvényt.

A végszavazást várhatóan hétfőn késő este, 10-11 óra után tartják.

Olvasóink írták

  • 2. Lappland 2007. december 21. 15:13
    „A kőpviselőket a szavazók nem azért bízták meg,hogy a bizottsági ülésekről kivonuljanak.Ha tetszik,ha nem ebben a komédiában részt kell venni,erre szól a megbízatás.Ha nincs ott az ellenzék,akkor ki képviseli az ország érdekeit?Talán a szadesz?A komédiában részt kell venni,ahol lehet,jó nagyot kell rugni a szadeszba.”
  • 1. czegus 2007. december 18. 09:13
    „Kivonulni azt tudnak .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gaskó: A MÁV vezetése le akarja járatni a sztrájkolókat

A MÁV vezetése a sztrájkolókat akarja lejáratni, amikor üresen közlekedteti a vonatokat - mondta… Tovább olvasom