Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Kizárási hullám indulhat az MDF-nél

A „almássysták" kizárási hulláma indulhat a hétvégi választmányi ülésen az MDF-nél, így elsősorban Huber Szebasztiánt, Lasztovicza Gábort és Szilassy Gábor Cézárt sodorhatják el - írja a Népszabadság.
Etikai biztost választ a hétvégén az MDF országos választmánya, a párt alapszabálya szerint ugyanis rá is szükség lenne a fegyelmi-kizárási ügyek lefolytatásához. Az etikai biztos az MDF-választmány "kvázi ügyésze" lesz, akinek megválasztására azért van szükség, mert az "almássysták" választmányi tagok, így "magas polcon vannak, sima eljárással nem zárhatók ki" - mondta a lapnak Karsai Péter Bács-Kiskun megyei elnöke. A kizárási hullám elsősorban Huber Szebasztiánt, Lasztovicza Gábort és Szilassy Gábor Cézárt sodorhatja el, akik Almássy Kornél támogatói. Almássy Kornél "kétszeres" kizárása után ügyelnek arra, hogy a fegyelmi eljárások törvényesek legyenek - tette hozzá.

Az MDF politikusa a Népszabadságnak kifejtette: még a tisztújítás után is úgy gondolták, hogy a belviszályokat békésen is lehet rendezni, de mára bebizonyosodott, hogy nem megy tovább békésen. Tiszta lapot kell nyitni, el kell indítani a kizárási eljárásokat azokkal szemben, akik folyamatosan szembe menetelnek a párttestületek többségi döntésével meghatározott politikai irányvonallal.

A pártvezetés úgy kalkulál, hogy a választmányban megvan a többsége; így az "almássysták" kiszorítását január végére, de legkésőbb tavaszra le szeretné zárni.

Olvasóink írták

  • 2. achilleus 2009. január 07. 17:08
    „"Tiszta lapot kell nyitni, el kell indítani a kizárási eljárásokat azokkal szemben, akik folyamatosan szembe menetelnek a párttestületek többségi döntésével meghatározott politikai irányvonallal."

    Van ilyen irányvonal??
    Néhány évvel ezelőtt jelent meg egy impozáns könyv, amely a sztálinista bolsevik rendszer fényképhamisításairól szólt. A Központi Bizottság (vagy mi) egyik első ülésén voltak még vagy heten Sztálin mellett. Az idő előrehaladtával, el-el tünedeztek a képről (is) a kegyvesztettek, és végül csak Sztálin maradt. /A folyamatos retushoz nyilván azért ragaszkodtak, mert ez volt az egyik legjobb kép a generalisszimuszról./ Dávidéknak sokkal könnyebb dolga van: Adobe Photoshop.”
  • 1. dodó 2009. január 07. 16:09
    „Sikerrel menetel a M(agyar)D(ávidibolya)F(órum) arra felé, hogy olyan útált és elutasított legyen, mint az SZDSZ.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szinte minden politikusnak csökkent a népszerűsége 2008-ban

A legnagyobb veszteséget Dávid Ibolya, Fodor Gábor, valamint Sólyom László köztársasági elnök… Tovább olvasom