Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Kőangyalkák az asztalon

Hozzávalók:

Fehér modellgipsz vagy Ceramofix hobbi-gipsz, keret öntőforma, hurkapálca, levegőn száradó modellezőmassza, szürke gránitfesték, ragasztó.

Elkészítése:

A használati útmutatásnak megfelelően keverjük el a gipszet vízzel (ha nincs használati utasításunk hozzá, akkor fokozatosan, kanalanként adjuk a vízhez a gipszet, amíg megfelelő sűrűségű nem lesz). Igyekezzünk csomómentesre keverni a gipszet, lehetőleg minél gyorsabíban, mert kb. 10 perc alatt annyira megköt, hogy nem tudunk vele dolgozni. A forma tetejéig öntsük a formába a gipszet és simítsuk le a tetejét, hogy teljesen sík legyen. Kicsit rázogassuk meg könnyedén a formát, hogy a légbuborékok eltűnjenek a keverékből. Fogjunk egy rövid hurkapálca-darabot, és óvatosan, laposan (azaz minél kisebb szögben) szúrjuk bele az angyalkák hátoldalába, hogy a száradás után lyukasak maradjanak a figurák. Ha ültetőkártya- vagy üzenettartónak szeretnénk később használni a díszt, csavarjunk egy tripla hurkot vékony drótból, hajlítsuk meg a végét és szúrjuk az angyalka hátuljának felső részébe, így a kártyát majd ebbe a dróthurokba csúsztathatjuk.  

 MÉG TÖBB KARÁCSONYI BARKÁCSÖTLET >>


Amíg a gipsz szárad, készítsük el a talapzatot: formáljunk téglalapokat a modellezőmasszából, a közepükre pedig szúrjunk egy lyukat hurkapálcával. Természetesen a talapzatot is elkészíthetjük gipszből, ez esetben előbb kartoncsíkokból el kell készítenünk a téglalap keretét, s ebbe öntjük bele a gipszet. Amikor már egy kicsit megkötött, akkor szúrunk lyukat a közepébe. Hagyjuk megszáradni a talapzatot.

Ha a talapzat és az angyalka is megszáradt, óvatosan vegyük ki őket a formából. Vegyünk egy kb. 10-12 cm hosszú hurkapálca-darabot, ragasztózzuk be a két végét, majd illesszük össze a kész díszt. Végül határozott mozdulatokkal, legalább két rétegben fessük le gránitfestékkel az angyalt és a talapzatot. Díszíthetjük arany- vagy ezüstmasnival, esetleg vékony arany- vagy ezüstdrótra rögzített kis gyöngyökkel.   

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A termelésben dolgozóknak ajánlanak munkát

A Rába Futómű Kft. bezárásra ítélt kapuvári üzeméből augusztus óta folyamatosan szállítják el a… Tovább olvasom