Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Kőből sugárzó érzelmek

Az emberek ősidők óta úgy vélik, hogy a kövek, kristályokmágikus erővel rendelkeznek.

Az emberek ősidők óta úgy vélik, hogy a kövekben, kristályokban benne van a természet ereje, és ezért mágikus erővel rendelkeznek. Kisugárzásuk van, rezgéseikkel befolyásolják testi és lelki állapotunkat.
Az érzelem köveinek érdemes több figyelmet szentelnünk:
hatnak szerelemre, hűségre, harmóniára.

akvamarin
Az ásványokban, kristályokban, drágakövekben ott van a nap, a szél, a víz ereje, s általuk a természet varázsereje. Ezt már a fejlett ókori kultúrákban is felismerték, tiszteletben tartották, igyekeztek élni a bűverőkkel. A természet energiáit sajátos rezgésekkel közvetítő kövek kultusza manapság újraéledni látszik: eszközei mágiáknak, gyógyításnak, érzelmek, lelkiállapotok befolyásolásának. Zaklatott világunkban megnőtt az „érzelem köveinek" jelentősége, akik szeretetre, boldogságra, szerelemre, biztonságra, harmóniára vágynak, szívesen „elővarázsolnák" ezt egy-két kaviccsal, kristályokkal, drágakővel is. Melyek azok a kövek, amelyeknek magunknál hordozásával, közelünkben tartásával „bűvösködhetünk"?

Ilyen a magából erős megnyugtató hullámokat átadó gránát, amelyet a szeretetet a nap ragyogásával sugárzó kőnek tekintenek, vonzónak és tartósítónak a kapcsolatokban. A szeretet közvetítője, a hűség záloga a breccsa jáspis, szimbóluma az örök szerelemnek is. Őrzője a szerelemnek és a szeretetnek a borostyán, akárcsak az ónix, a hűség biztosítója, ami növelni képes a magabiztosságot, az öntudatosságot is.

rubin
Utóbbiak sugárzója az ametiszt is, azzal, hogy erőt ad, józanságra ösztönöz, optimistává tesz. A jade ugyancsak feltölt erővel, s megtisztítani segít az érzelmeket, a lelket, akárcsak a belső békét teremtő kő, a kvarc. A rózsakvarc a „szív köve", képes enyhíteni a szerelmi bánatot, azt sugallja, hogy másnak még fontosak vagyunk, záloga a barátságnak. A közvetlen hozzátartozókat összefogó „családi kő", a turmalin harmóniát teremt.

Belső békét ad s az úgynevezett hatodik érzéket fejleszti az akvamarin. Az empátia varázsköve a smaragd, nyitottabbá tesz. A topáz pedig érzékenyebbé és bölcsebbé, s erősíti a szerelmet, mint a gyöngy. A „szerelmi mágia féldrágaköve" a türkiz, ami növelni képes az erotikus kisugárzást, a megérzőképességet, türelmessé tesz, boldogságot hoz, meg életörömet. Bár ez utóbbi garantált bűvköve állítólag a rubin (már ha telik az igazi drágakőre, s nem csak az olcsóbb, szintetikus rubin öröme hozzáférhető számunkra). A másik nagyon drága kő, a gyémánt a házasság boldogságát hivatott biztosítani.
A boldogság és életöröm garantált bűvköve állítólag a rubin.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyberuházások Győrben

Tovább olvasom