Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Kockázatos lenne a Szili Katalinnak a jelöltség

Hétvégig el kell döntenie Szili Katalinnak, hogy elindul-e a pécsi polgármesteri posztért, igaz, egyelőre nem hivatalos választ várnak tőle - értesült szocialista forrásokból a Magyar Hírlap.
Az újság információi szerint tanácsadói nem szeretnék, ha Szili Katalin lemondana a házelnökségről, és vállalná a megméretést. Múlt héten hunyt el Tasnádi Péter, Pécs MSZP-s polgármestere. Helyi szocialisták azt mondták: valószínűleg Páva Zsolt lesz a Fidesz jelöltje, és neki ugyanannyi az esélye a győzelemre, mint Szili Katalinnak.

Ha más szocialista indul viszont a polgármesteri posztért, akkor biztos a Fidesz nyeri a választást. Ezért is szeretné Gyurcsány Ferenc pártelnök és számos MSZP-elnökségi tag, ha a házelnök "feláldozná" biztos pozícióját. A Magyar Hírlap értesülései szerint felvetődött a jelölés kapcsán Koltai Dénes helyi szocialista politikus és Juhász István neve is, aki a közgyűlés gazdasági bizottságának szocialista elnöke.

Olvasóink írták

 • 7. LukSzusz 2009. február 04. 13:14
  „Szerintem induljon,de haza,jó messzire.”
 • 6. KolompárRómeó 2009. február 04. 09:58
  „Ez volna az igazi biznisz! Mivel ingyen lakast kap hazelnokkent es ingyen cipelik jobbra-balra - de persze ettol felveszi a lakhatasi es utazasi tamogatast is ez a josagos arcu, kedves holgy -, igy a polgarmesteri fizetessel meg tobb penzt nyulhatna; persze Pecs-Bp kozott naponta 3-4-szer is utazni kell oda-vissza, igy az a penz is jol jon.

  Az meg persze teljesen realis, hogy mikozben hazelnok, kozben intezi a leendo kulturalis fovaros ugyeit, meg mellesleg a mindennapi ugyeket egy megyeszekhelyen.

  Elvegre teher alatt no a palma.”
 • 5. Túróvarázs 2009. február 04. 09:56
  „A " www.pecsiujsag.hu" oldalon találtam ezt a szavazást. Persze, hogy kockázatos indulnia. Ha ebböl indulunk ki, akkor az MSZP ezt a várost is elveszíti.

  "Polgármestert kell választania Pécsnek. Ki legyen?
  Hoppál Péter (Fidesz)
  19%
  Páva Zsolt (Fidesz)
  47%
  Szili Katalin (MSZP)
  22%
  Tóth Bertalan (MSZP)
  13%"”
 • 4. xene@freemail.hu 2009. február 04. 09:31
  „Szerintem ez a pécsi polgármesteri szék meg van átkozva...azon gondolkozik, hogy megéri-e elvállalni, mert látjuk, hogy mi történt az előző 2 polgival...”
 • 3. legal 2009. február 04. 07:45
  „Miért lenne kockázatos a jelöltség, amikor azzal még nem kell automatikusan lemondania a házelnökségről. Akkor is ráérne erről gondolkozni akkor, ha őt választanák polgármesternek. Továbbá, a 2010-es parlamenti választáskor nem sok esély van arra, hogy az MSZP megnyerné a választást, s így a házelnöki poszt az övé maradna. Biztosabb lenne most Pécsett, akár a város, vagy a megye élén.”
 • 2. Conquer 2009. február 04. 07:32
  „Így már mindjárt más, de az a betű szerintem akkor sem kéne”
 • 1. Conquer 2009. február 04. 07:26
  „Nem úgy volna helyes a cím, kedves DM, hogy: Kockázatos lenne Szilinek a jelöltség?

  Mert így a plusz a betű miatt olyan, mintha a V43-as mozdonyoknak (amiknek vasutas körökben Szili a beceneve) lenne kockázatos a jelöltség. Ez így értelmetlen...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiraboltak egy újságost Budapest belvárosában

Fegyverrel raboltak ki egy újságost Budapest ötödik kerületében, az Arany János utcai… Tovább olvasom