Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Kóczán: 16 milliárdot hoztunk a városnak

„ Önmagában nem hiteles a Fidesz által hangoztatott 8,3 milliárdos kötelezettségvállalás, amit csak az ő frakciójuk fogadott el a közgyűlésen. Továbbá az előző ciklusban 16 milliárd forint vissza nem térítendő támogatáshoz jutottunk” – mondta el Kóczán Zoltán.
– A tisztánlátás érdekében fontos, hogy az emberek tudják, a sokat emlegetett 8,3 milliárdos kötelezettségvállalást csak a Fidesz frakciója fogadta el a legutóbbi közgyűlésen – mondta el sajtótájékoztatóján Kóczán Zoltán, az SZDSZ frakcióvezetője. – Ez a tény önmagában nem teszi hitelessé. Az pedig még kevésbé, hogy beleszámolták a közhasznú szerződések 2025-ig esedékes járulékait is, valamint – pályázati önrészként – például a hat és fél milliárdos szennyvízcsatorna-rekonstrukció tíz százalékát is. Ebből arra is következtethetünk, hogy a Fidesz feleslegesnek tartja a város fejlődését szolgáló beruházást.
Kóczán Zoltán azt is hangsúlyozta, fontosnak tartja, hogy a soproniak értesüljenek az előző ciklusban a városba érkezett – vissza nem térítendő – állami támogatásokról is. – Hogy csak néhányat említsünk, Walter Dezső, Kránitz László és jómagam nevéhez köthető az inkubátorház 1,3 milliárdos támogatása, a stadionhoz kapott 350 millió forint, a Deák térre és a Széchenyi-gimnáziumra elnyert 600–600 millió. De a mentőállomás, a csatornázás vagy épp a Táncsics, illetve a Hátulsó utcai lakások építésében is szerepünk volt. Ezek összességében 9,64 milliárd forintot hoztak a városnak, de további hétmilliárdot értékes állami ingatlanok tulajdonba vételével kapott meg Sopron. Ha a Fidesznek sikerül ugyanezt produkálnia, már elégedettek lehetünk. A Walter Dezső polgármesterségét megelőző nyolc évben egyébként ennek mindössze a negyedével gazdagodott a város.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milyennek látja a kórházak sorsát?

Tovább olvasom